چگونه یک هارد اکسترنال مناسب و با کیفیت بخریم؟

 در حالی که سرویس ذخیره سازی ابری (Cloud Storage) گزینه ی راحتی است، اما تضمین نمی کند که همیشه در دسترس تان باشد. در آینده مطمئنا همه ی ما فایل هایمان را از فضای ذخیره سازی ابری به جای دیگری منتقل می کنیم که هنوز در حد یک ایده و تصور است. تا آن زمان، انتقال کپی هایی از فایل هایتان به یک درایو هارد اکسترنال و استفاده از  فضای ذخیره سازی امن آن، ایده ی خوبی است.

چرا بهتر است که از اطلاعات خود، یک نسخه ی پشتیبان تهیه کنید؟ برای اطمینان از این که تمام اطلاعات حیاتی تان در جایی امن و مطمئن نگهداری می شوند و برای اینکه دیگر نگران این نباشید که چه اتفاقی برای کامپیوتر شخصی و اتصال اینترنت تان می افتد. می توانید همه ی اطلاعات تان را به درایو هارد اکسترنال انتقال دهید و از فضای ذخیره سازی ابری به عنوان منبع ثانویه استفاده کنید.

اما با وجود گزینه های بی شماری که هم اکنون برای خرید هارد اکسترنال در دسترسند، از کجا باید شروع کنید؟ مقاله ی زیر را بخوانید تا بدانید چگونه باید یک هارد اکسترنال مناسب و با کیفیت را انتخاب کنید.

برای بررسی مشخصات و قیمت روز هارد اکسترنال کلیک کنید

خزید هارد اکسترنال

ظرفیت ذخیره سازی هارد اکسترنال

شاید بتوان گفت که مهم ترین ویژگی ای که هنگام خرید هارد اکسترنال باید در نظر بگیرید، ظرفیت ذخیره سازی است. حتی اگر دستگاهی را بخرید که سرعت بالایی دارد و از رمزنگاری و دسترسی از راه دور خوبی برخودار است، تا زمانی که به اندازه ی کافی بزرگ نباشد که اطلاعات تان را ذخیره کند، خرید آن اصلا ایده ی خوبی نخواهد بود. از طرف دیگر، مسلما نمی خواهید پول خیلی زیادی را برای خرید هارد اکسترنال پرداخت کنید که هیچ وقت حتی به پر کردن آن نزدیک هم نمی شوید.

پس چه ظرفیت ذخیره سازی بهتر است؟ این کاملا به خود شما و نیازتان بستگی دارد.

اگر هارد اکسترنالی را می خواهید که برای انتقال اسناد، تصاویر یا سایر رسانه  ها از یک دستگاه به دستگاه دیگر مناسب باشد، یا اگر تنها می خواهید که فضای ذخیره سازی لپ تاپ یا کامپیوتر پایین رده ی تان را  افزایش دهید، شاید یک هارد اکسترنال با ظرفیت متوسط گزینه ی ایده آلی باشد.

اگر چه بزرگ ترین درایوهای اکسترنال فضای ذخیره سازی ای حدود ۲ ترابایت دارند، اما گران قیمت هستند و برای انتقال های ساده، به طور غیر ضروری ای بزرگ هستند. در عوض می توانید در هزینه ها صرفه جویی کنید و درایوی با ظرفیت ۶۴ گیگابایت را خریداری کنید که هزینه ی کمتری دارد. البته با پرداخت هزینه ای کمی بیشتر، می توانید درایوهایی با حافظه ی دو برابر را خریداری کنید.

اما اگر می خواهید فایل ها و فولدرهای بیشتری را به مدت طولانی تری در هارد اکسترنال ذخیره کنید، به ظرفیت بسیار بیشتری نیاز دارید. خرید یک هارد اکسترنال ۱ ترابایتی، تا حدودی انخابی آینده نگرانه است و می تواند نیازهای شما را در آینده نیز تامین کند. با این حال اگر می خواهید صدها فیلم را نگهداری و ذخیره کنید و دیگر هیچ وقت نگران پر شدن فضای ذخیره سازی نباشید، امروزه درایوهایی در دسترسند که حافظه ی چندین ترابایتی را ارائه می دهند.

هاردهای درایو خارجی بکاپ پلاس سیگیت (Seagate Backup Plus) ظرفیتی از ۱ تا ۵ ترابایت دارند. مدل های ۱ ترابایت قیمت پایین تری نسبت به مدل های ۵ ترابایت دارند.

SSD در مقابل HDD

درایوهای اکسترنال در دو نوع در دسترسند: HDD و SSD. به طور کلی این دو مورد، روش های مختلفی از ذخیره سازی اطلاعات و دسترسی به آن ها هستند.

درایوهای HDD که مخفف hard drive disk و به معنای درایو دیسک سخت هستند، از دیسک های مغناطیسی چرخان برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می کنند. سرهای مغناطیسی، اطلاعات را روی سطوح پلاتری می خوانند و می نویسند و در صورت لزوم تغییر می دهند، در نتیجه می توانید متوجه صدای چرخش آن ها شوید. این صدا ممکن است برای خیلی از شما آشنا باشد.

ﺩﺭﺍﯾﻮﻫﺎﯼ SSD که مخفف solid-state drives و به معنای درایو حالت جامد هستند از ﮔﯿﺖﻫﺎﯼ ﺗﺮﺍﻧﺰﯾﺴﺘﻮﺭﯼ بسیار ﮐﻮﭼﮑﯽ در سلول های حافظه استفاده می کنند که با توجه به پالس های الکتریکی خاموش یا روشن می شوند. همانطور که از اسم این درایوها پیداست هیچ بخش متحرکی ندارند.

درایوهای SSD به طرز چشمگیری سریع تر از درایوهای HDD هستند اما می توانند هزینه ی بسیار بالایی داشته باشد. درایوهای HDD ارزان قیمت تر هستند اما بزرگ تر و کندتر هستند و به سادگی آسیب می بینند. به جز در شرایط خاص، معمولا بهتر است هنگام خرید درایوهای اکسترنال، مدل های SSD را انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: هر آنچه که باید از حافظه ssd بدانید و درباره آن اطلاعاتی کسب کنید

سرعت انتقال هارد اکسترنال

اندازه همه چیز نیست، خصوصا زمانی که صحبت از هارد اکسترنال می شود. سرعت انتقال نیز به طور باور نکردنی ای مهم است. اگر مرتبا در حال انتقال فایل ها به یک درایو بزرگ هستید، مسلما یک هارد اکسترنال با سرعت انتقال بسیار پایین، نمی تواند کار شما را راه بیندازد.

قیمت هارد اکسترنال

دو عامل مهم که در تعیین سرعت اجرای هارد اکسترنال ، نقش اساسی ای ایفا می کنند: تکنولوژی ذخیره سازی و رابط مورد استفاده ی هارد اکسترنال هستند.

به طور کلی برخی از درایوها سریع تر از بقیه هستند، برای مثال درایوهای SSD قادر به پردازش سریع تر دیتا نسبت به درایوهای HDD هستند. درایوهای SSD معمولا گران قیمت تر از انواع HDD هستند و اغلب ظرفیت حافظه ی کمتری دارند. البته درایوهای SSD بزرگ تری در بازار در دسترسند که می توانید با قیمت بالاتر آن ها را خریداری کنید.

از نظر رابط بین هارد اکسترنال و کامپیوتر شخصی یا دستگاه موبایل، گزینه های استاندارد زیادی در دسترسند که می توانید از بین آن ها انتخاب کنید. امروزه بیشتر درایوها از رابط USB استفاده می کنند اما نسل های اخیر، تفاوت های مشخصی (خصوصا از نظر سرعت انتقال) دارند.

رابط USB 2.0 یک استاندارد قدیمی است و به جز برای انتقال مکرر پرونده های کوچک با حجم کم، نباید از آن استفاده کنید؛ زیرا حداکثر سرعت انتقال آن، 480 مگابایت در ثانیه است. به طور معمول پورت در رایانه های شخصی با رنگ کدگذاری نشده است.

اتصال USB فراتر از 2.0 می تواند تا حدی گیج کننده باشد. ممکن است شاهد مجموعه ای از رابط ها از جمله USB 3.0، USB 3.1 Gen1 یا USB 3.2 Gen1 باشید. تمام این سه مورد لزوما یکسان هستند، سرعتی تا ۵ گیگابایت در ثانیه را فراهم می کنند و معمولا پورت آن ها با رنگ آبی مشخص می شود. در عین حال دو رابط دیگر با نام های USB 3.1 Gen2 و USB 3.2 Gen2 نیز وجود دارند که مشابه هستند، پورت آن ها با رنگ قرمز مشخص شده است و سرعت انتقالی حدود 10 گیگابایت در ثانیه را فراهم می کنند.

سریع ترین رابط، USB 3.2 یا 3.2 2×2 است که سرعتی تا ۲۰ گیگابایت در ثانیه را فراهم می کند.

اتصال USB-A رایج ترین نوع رابط است که قدیمی است، دارای باکس مستطیلی است و تنها اتصال یک طرفه را فراهم می کند. این در حالیست که اتصال USB-C جدیدتر، کوچک و گردتر است و اتصال دوطرفه ای را ارائه می دهد. برخی از رابط ها از پورت USB-C استفاده می کنند اما پروتکل Thunderbolt 3 را اجرا می کنند که سرعت انتقالی حدود ۴۰ گیگابایت در ثانیه را فراهم می کند.

برخی از درایوهای قدیمی تر از رابط هایی همچون eSATA و Firewire استفاده می کنند اما به علت ارتباط کندی که دارند بهتر است از استفاده از آن ها بپرهیزید.

به طور کلی، بهتر است دنبال اتصال Thunderbolt 3 باشید. اگر این اتصال برای شما خیلی گران قیمت است یا دستگاه تان پورت USB-C (یا  Thunderbolt 3) ندارد، می توانید USB 3.1/3.2 Gen 2 را امتحان کنید.

قابل حمل بودن و دوام

اگر هارد اکسترنال را برای نسخه های پشتیبان گیری شده ای می خواهید که در خانه تان نگهداری می شوند، دستگاه های ذخیره سازی متصل به شبکه (NAS) ممکن است گزینه ی بهتری برای شما باشند. این دستگاه ها به عنوان یک دستگاه سیمی مستقل روی شبکه های محلی قرار می گیرند و دارای چندین درایو و حالت ذخیره سازی هستند. سه تولیدکننده ای که در زمینه ی تولید دستگاه های NAS تخصص دارند، Promise Technology، QNAP و Synology هستند.

اما اگر می خواهید همیشه هارد اکسترنال را نزدیک خودتان نگه دارید، قابل حمل بودن مسئله ی مهمی است که باید به آن توجه کنید. در این شرایط باید یک درایو سبک و کوچک خریداری کنید که بتوانید آن را به راحتی در جیب یا کیف تان قرار دهید تا بتوانید هر زمان که خواستید به آن دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، به درایوی نیاز دارید که به کابل برق خارجی هم احتیاجی نداشته باشد.

راهنمای خرید هارد اکسترنال

بیشتر درایوهای اکسترنال سنگین نیستند و برخی از آن ها (همچون Samsung T5) سبک هستند و ظرفیت ذخیره سازی دیجیتال بزرگی را در عین قابل حمل بودن ارائه می دهند. از طرف دیگر درایوهای SSD خیلی کوچک تر از درایوهای دیسک سخت هستند زیرا از دیسک های مغناطیسی سنگین استفاده نمی کنند.

یکی دیگر از دلایلی که بهتر است به خرید هارد اینترنال SSD فکر کنید، این است که از دوام بیشتری نسبت به درایوهای HDD برخوردارند. اگر چه بسیاری از درایوهای اکسترنال امروزی با کیس هایی عرضه می شوند که از آن ها در مقابل آسیب محافظت می کنند اما این دو تکنولوژی از آرایش فیزیکی متفاوتی برخوردارند. برای مثال درایوهای SSD نسبت به انواع HDD دارای هیچ قسمت چرخانی نیستند و بیشتر در برابر صدمات ناشی از افتادن مقاومند، در نتیجه از دوام بسیار بالاتری برخوردارند.

امنیت هارد اکسترنال

اگر اطلاعاتی که روی هارد اکسترنال ذخیره کرده اید به هر نحوی حساسند، می توانید از رمزنگاری استفاده کنید. بسیاری از درایوها با رمزنگاری نرم افزار سازگارند که برای بیشتر افراد گزینه ی مناسبی هستند.

افرادی که می خواهند حفاظت از اطلاعات شان را جدی تر بگیرند، می توانند درایوی با رمزنگاری سخت افزار را پیدا کنند. اگر بیش از حد در خصوص امنیت اطلاعات تان نگرانید، می توانید از یک سیستم امنیت فیزیکی همچون پین کد در درایو Apricorn Aegis Padlock استفاده کنید.

برخی از انواع هارد اکسترنال دارای کیس های خیلی محکم برای پیشگیری از آسیب دیدن فیزیکی هستند. در حالی که فلش درایو Kingston’s Ironkey، ظرفیت ذخیره سازی یکسانی با خیلی از انواع درایو ندارد، اما دارای یک لایه ی دوم امنیتی در برد مدار چاپی (PCB) است. این طراحی باعث شده که دسترسی فیزیکی به تراشه ی فلش مموری درون درایو برای هر کسی ممکن نباشد.

سازگاری هارد اکسترنال با سیستم عامل

درایوهای هارد اکسترنال به طور مرتب برای یک سیستم عامل خاص فرمت می شوند. برای مثال، یک درایو اکسترنال فرمت شده برای ویندوز ۱۰ ممکن است برای کار کردن با Mac یا OS به مشکل بربخورد. برخی از درایوهای هارد به طور اختصاصی برای استفاده در سیستم Linux فرمت شده اند.

به هر حال، این وضعیت یک طرفه نیست. می توانید یک هارد درایو را دوباره فرمت کنید یا برای داشتن قابلیت های گوناگون آن را جزء بندی کنید. اما اگر حوصله ی دردسر را ندارید اطمینان حاصل کنید که درایو اکسترنال با سیستم عامل تان سازگار است.

هارد اکسترنال ارزان قیمت

هارد اکسترنال برای گیمینگ

آیا یک هارد اکسترنال برای گیمینگ می خواهید یا می خواهید که فضای ذخیره سازی کنسول تان را افزایش دهید؟ در این شرایط ممکن است نیازهایتان کمی متفاوت تر از کاربران عادی باشد.

در اینجا سرعت SSD حتی بیش از قبل اهمیت پیدا می کند، زیرا یک درایو کند می تواند مدت زمان انتظار و پاسخگویی را افزایش دهد. اگر Xbox سری X و S دارید می توانید از Seagate Expansion Drive استفاده کنید تا از فضای ذخیره سازی سریع آن بهره ببرید. سایر انواع SSDهای اکسترنال می توانند برای گیم های قدیمی Xbox One و Xbox 360 استفاده شوند اما نمی توانند برای گیم های Xbox سری S و X استفاده شوند.

گیم های Sony PlayStation 5 را تنها می توانید با خرید هارد اینترنالSSD داخلی پخش کنید، این در حالیست که گیم های PS4 را می توانید روی SSD یا HDD خارجی بازی کنید. بازی ها روی SSD سریع تر بارگیری می شوند، پس ارزش این را دارد که در صورت امکان از یکی از آن ها برای اتصال USB-C سریع تر PS5 استفاده کنید.

برخی از مدل ها (همچون Silicon Power Armor A60 drive) همچنین دارای نگهداری داخلی برای محافظت از کابل ها و سایر قسمت ها هستند که اگر می خواهید اطلاعات تان را همیشه همراهتان داشته باشید ویژگی خوبی است.

بیشتر بخوانید: چگونه با کمک بروز کالا یک گیم استریمر شویم؟ + راهنمایی کامل

سایر ویژگی های یک هارد اکسترنال

با این که درباره ی تمام اصول مهم برای خرید محصول صحبت کردیم، اما هنوز هم نکاتی هستند که اگر می خواهید انتخاب خوبی در هنگام خرید هارد اکسترنال داشته باشیدٰ باید آن ها را رعایت کنید. تمام اصول اساسی ای که ذکر شدند، به یک اندازه اهمیت دارند اما باید قبل از خرید کردن، ویژگی های دیگری را نیز مد نظر بگیرید.

یکی از نکاتی که باید هنگام خرید هارد اکسترنال در نظر بگیرید، گارانتی محصول است. اگر کل سیستم به مشکل بربخورد، گارانتی می تواند مفید باشد پس ارزش توجه کردن را دارد.

همچنین باید به نوع کابل هایی که به همراه درایو هارد اکسترنال به شما عرضه می شوند توجه کنید. برخی از گوشی ها یا لپ تاپ های جدیدتر از اتصال USB-C یا Thunderbolt 3 پشتیبانی می کنند اما ممکن است درایوی که می خواهید بخرید دارای کابل USB-A باشد. اگر این گونه بود هنوز هم می توانید آن درایو را خریداری کنید اما باید یک کابل یا آداپتور متفاوت نیز خریداری کنید که این به پرداخت هزینه ی بیشتری نیاز دارد. همچنین می توانید درایوهای جدیدتری را خریداری کنید که ویژگی هایی مثل قابلیت شارژ کابل USB و اتصال به وای فای را دارند. برای بررسی قیمت روز هارد اکسترنال می توانید به فروشگاه ما سری بزنید.