پاور بانک وایرلس چگونه کار میکند؟

بارها برای همۀ ما پیش آمده است که در وسط یک روز شلوغ و پرکار، با کمبود باتری گوشی مواجه شویم و به شدت نیاز داشته باشیم که دستگاه خود را به سرعت شارژ کنیم. اما ممکن است در موقعیتی باشیم که دسترسی به پریز برق امکان‌پذیر نباشد! در چنین شرایطی است که پاور بانک بی‌سیم به عنوان یک ناجی وارد عمل می‌شود و کار ما را راه می‌اندازد.

این ابزار مدرن علاوه بر اینکه باعث می‌شود ما از قید و بند کابل‌ها و گره‌خوردگی آنها رها شویم، مزایای دیگری نیز دارد که تجربه کاربری ما را بهبود می‌بخشد. فروشگاه بروزکالا در ادامه به معرفی کامل این محصول می‌پردازد.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • پاوربانک بی سیم چیست؟
  • مهم‌ترین اجزای پاور بانک بی‌سیم
  • پاور بانک وایرلس چگونه کار میکند؟
  • مزایا پاور بانک بیسیم
  • معایب پاور بانک بیسیم
  • بهترین پاوربانک وایرلس

پاوربانک بی سیم چیست؟

پارو بانک بی‌سیم یا وایرلس (Wireless Power Bank) دستگاهی است که می‌تواند بدون نیاز به کابل، دستگاه‌های دیجیتال مانند گوشی هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند و... را شارژ کند. این دستگاه قابل حمل، به منظور ذخیره انرژی الکتریکی و انتقال بی‌سیم آن به دستگاه‌های مذکور طراحی شده است. وظیفه پاور بانک بی‌سیم، انتقال نیروی الکتریکی از طریق میدان‌های الکترومغناطیسی به دستگاه‌هایی مانند گوشی‌ها، ساعت‌های هوشمند و... است.

داخل پاور بانک وایرلس، یک سیم‌پیچ قرار دارد. این سیم‌پیچ وظیفه انتقال انرژی الکتریکی به دستگاه‌های سازگار از طریق القای الکترومغناطیسی را بر عهده دارد. اما برای اینکه شما بهتر متوجه عملکرد این دستگاه شوید، در ادامه توضیح خواهیم داد که پاوربانک وایرلس چگونه کار می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: راهنمای خرید بهترین پاور بانک

مزایا پاور بانک بیسیم

مهم‌ترین اجزای پاور بانک بی‌سیم

پاور بانک از اجزایی تشکیل شده است که هر کدام از آنها با انجام وظیفه خود، باعث عملکرد صحیح دستگاه می‌شوند. موارد زیر مهم‌ترین اجزای پاور بانک هستند.

  • باتری داخلی: این دستگاه یک باتری قدرتمند دارد که انرژی لازم برای شارژ سایر دستگاه‌ها را در خود ذخیره می‌کند. این باتری داخلی می‌تواند لیتیوم-یون یا لیتیوم-پلیمر باشد. ظرفیتی که باتری داخلی پاور بانک دارد، تعیین‌کننده مقدار انرژی قابل ذخیره‌سازی در آن می‌باشد. 
  • مدار القایی: مدار القایی یکی دیگر از اجزای داخلی پاور بانک وایرلس است که وظیفه آن، تبدیل انرژی ذخیره‌شده در باتری به یک میدان الکترومغناطیسی است. در حقیقت وقتی مدار القایی فعال شود، انرژی الکتریکی به صورت وایرلس منتقل خواهد شد.
  • کویل: کویل یا مدار القایی ثانویه در دستگاهی مانند گوشی یا ساعت هوشمند که نیاز به شارژ دارد، است که انرژی الکترومغاطیسی را دریافت می‌کند و آن را دوباره به انرژی الکتریکی تبدیل می‌نماید. این یعنی در زمان عملکرد پاور بانک، کویل موجود در دستگاه گیرنده یعنی گوشی به میدان الکترومغناطیسی واکنش نشان می‌دهد و جریان الکتریکی تولید می‌کند. بنابراین، وظیفه اصلی کویل تبدیل انرژی الکترومغناطیسی به الکتریسیته است.
  • شارژر کنترلر: وظیفه شارژر کنترلر، کنترل کردن جریان و ولتاژ شارژ بهینه است. کنترلر مقدار انرژی که به دستگاه منتقل می‌شود را تنظیم خواهد کرد تا که دستگاه گیرنده مانند گوشی، به صورت ایمن و کارآمد شارژ شود. شارژر کنترلر نقش مهمی در جلوگیری از آسیب به باتری‌ را نیز ایفا می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: علت دیر شارژ شدن تبلت

پاور بانک وایرلس چگونه کار میکند؟

پاور بانک بی‌سیم با استفاده از سیم‌پیچی که دارد، جریان الکتریکی را به یک میدان الکترومغناطیسی تبدیل می‌کند. در حقیقت با عبور جریان الکتریکی از آن، میدان الکترومغناطیسی نوسانی به وجود می‌آید. هنگامی که دستگاه گیرندۀ شارژ روی پاور بانک قرار می‌گیرد، کویل موجود در آن واکنشی به میدان مغناطیسی نشان می‌دهد و این‌گونه جریان الکتریکی تولید می‌شود. دستگاه گیرنده شارژ، با استفاده از این جریان الکتریکی به دست آمده و بدون نیاز به کابل شارژ می‌شود.

فرایند کلی شارژ کردن دستگاه‌های سازگار با پاور بانک بی‌سیم این‌گونه است که ابتدا شما پاور بانک را به وسیله سیم شارژ می‌کنید. سپس با قرار دادن پاور بانک روی دستگاهی که نیاز به شارژ شدن دارد، میدان الکترومغناطیسی ایجاد شده توسط پاور بانک به کویل دستگاه گیرنده منتقل می‌شود. کویل به آن واکنش نشان می‌دهد و در نهایت انرژی الکتریکی تولید می‌کند. این انرژی الکتریکی باعث شارژ شدن دستگاه گیرنده خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه: افزایش طول عمر باتری گوشی هوشمند

پاور بانک وایرلس چگونه کار میکند

مزایا پاور بانک بیسیم

استفاده از این دستگاه کاربردی، داری مزایای بسیاری است. یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین این مزایا، سهولت و راحتی استفاده از آن است. شما به راحتی می‌توانید دستگاهتان را روی پایه مخصوص یا پد شارژ قرار دهید تا دستگاه به صورت اتوماتیک شارژ شود. پارو بانک وایرلس نیازی به کابل ندارد و همین موضوع ظاهر آن را زیباتر نشان می‌دهد. در حقیقت بدون وجود کابل و به‌هم‌ریختگی‌های حاصل از آن، فضای اطراف نیز مرتب‌تر خواهد بود. تطبیق‌پذیری یکی دیگر از مزایای پاور بانک بی‌سیم است. این دستگاه قابلیت شارژ کردن طیف گسترده‌ای از محصولات الکترونیکی را دارد.

این شارژ‌های جذاب، کابل شارژ ندارند و همین می‌تواند باعث افزایش طول عمر آن شما شود. در هر صورت اتصالات فیزیکی در پاور بانک‌های کابلی، احتمال آسیب دیدن کابل، پورت، کانکتور و... را افزایش می‌دهد. گوشی‌های هوشمند جدید از فناوری شارژ سریع پشتیبانی می‌کنند و پاور بانک‌های وایرلس نیز سرعت بالایی در شارژ دارند. به خاطر بسپارید که پاور بانک‌های بی‌سیم در ظرفیت‌های مختلفی موجود هستند و شما امکان انتخاب محصولی را متناسب با باتری گوشی یا سایر گجت‌های خود را خواهید داشت.

معایب پاور بانک بیسیم

از معایب پاور بانک بی‌سیم می‌توان به عدم سازگاری همه دستگاه‌ها اشاره کرد. همه دستگاه‌های شما با تکنولوژی شارژ بی‌سیم سازگار نیستند و همین موضوع باعث می‌شود که در برخی مواقع و برای شارژ شدن برخی از دستگاه‌ها، پاور بانک کاربردی نباشد. شارژ‌های وایرلس نسبت به مدل‌های کابلی، حرارت و گرمای بیشتری تولید می‌کنند. سرعت شارژ‌های وایلرلس نسبت به مدل‌های کابلی، کمتر است.

پدستگاه شما حتما باید در کنار پد شارژر در حالت ایستاده قرار گیرد تا کار کند و شما نمی‌توانید در زمان شارژ شدن دستگاهی مانند گوشی، آزادانه از آن استفاده کنید. قیمت پارو بانک بی‌سیم از انواع کابلی، بیشتر است. این محصول انرژی بیشتری نسبت به نوع کابلی هدر می‌دهد زیرا مقداری از این انرژی در فرایند تبدیل، از دست خواهد رفت. 

پیشنهاد مطالعه: خالی شدن سریع باتری گوشی

بهترین پاوربانک وایرلس

بهترین پاوربانک وایرلس

بهترین پاور بانک‌های بی‌سیم معمولاً دارای ظرفیت باتری بالایی هستند. محصولاتی با ظرفیت محدود 10000 تا 20000 میلی‌آمپر ساعت، عالی خواهند بود. توان خروجی بالا در این پاور بانک‌ها اهمیت دارد. بهترین محصولات توان خروجی بالایی حدود 15 تا 25 وات دارند. بهترین پاور بانک‌ها از قابلیت شارژ هم‌زمان چند دستگاه برخوردار هستند.

این محصولات غالباً دارای وزن سبک و طراحی ساده و شیکی هستند. امکان شارژ طیف گسترده‌ای از دستگاه‌ها، گارانتی و... نیز از مشخصات بهترین پاور بانک‌های بی‌سیم محسوب می‌شوند. برندهای معتبری مانند انکر، باسئوس، انرجایزر، پاور بانک شیائومی، سامسونگ و... محصولاتی عالی، زیبا و با دوام تولید و عرضه می‌کنند.

نتیجه‌گیری

پاور بانک‌های وایرلس یا بی‌سیم، راه حلی مدرن و کارآمد برای شارژ دستگاه‌های الکترونیکی ما محسوب می‌شوند. این محصولات با حذف کابل‌ها، تجربه استفاده راحت و لذت‌بخشی را به کاربران ارائه می‌دهند. در حقیقت این نوع پاور بانک‌ها با ویژگی‌هایی مانند باتری با ظرفیت بالا، قابلیت شارژ هم‌زمان چند دستگاه، توان خروجی سریع و طراحی مناسب و وزن کم، به انتخاب محبوب کاربران تبدیل شده‌اند.

اگر شما هم تصمیم به خرید پاور بانک بی‌سیم یا پاور بانک کابلی را دارید، می‌توانید به فروشگاه اینترنتی بروزکالا مراجعه نمایید.

این مجموعه یکی از معتبرترین فروشگاه‌های آنلاین در سراسر کشور محسوب می‌شود که محصولاتی با برندهای معتبر را با تضمین اصالت کالا و قیمتی مناسب به شما ارائه می‌دهد. بروزکالا امکان تحویل سریع محصولات و امکان خرید اقساطی را برای شما مشتریان گرامی فراهم کرده است. همین حالا با کارشناسان حرفه‌ای این مجموعه تماس بگیرید و با آنها مشاوره رایگان پیش از خرید داشته باشید تا پس از کسب اطلاعات کافی، اقدام به خرید محصول مورد نظرتان نمایید. 

سوالات متداول

1. چگونه می‌توان فهمید که دستگاه من با پاوربانک بی‌سیم سازگار است؟

برای استفاده از پاوربانک بی‌سیم، دستگاه شما باید از استاندارد شارژ بی‌سیم پشتیبانی کند. معمولاً گوشی‌های هوشمند مدرن این ویژگی را دارند.

2. پاوربانک بی‌سیم چه مدت زمان نیاز دارد تا دستگاه را شارژ کند؟

زمان شارژ بستگی به ظرفیت پاوربانک (میلی‌آمپر ساعت) و قدرت شارژ بی‌سیم آن (مثلاً ۵ وات، ۱۰ وات یا بیشتر) دارد. شارژ بی‌سیم معمولاً کمی کندتر از شارژ کابلی است.

3. آیا می‌توان همزمان از شارژ بی‌سیم و شارژ با کابل استفاده کرد؟

بسیاری از پاوربانک‌های بی‌سیم این امکان را دارند که همزمان یک دستگاه را به‌صورت بی‌سیم و دستگاه‌های دیگر را از طریق کابل شارژ کنند، اما میزان کارایی و سرعت ممکن است کاهش یابد.

4. آیا شارژ بی‌سیم برای باتری گوشی ضرر دارد؟

شارژ بی‌سیم اصولاً برای باتری گوشی بی‌خطر است، اما در صورت استفاده از شارژرهای غیراستاندارد یا قرار دادن طولانی‌مدت گوشی روی پاوربانک، احتمال گرم شدن بیش از حد و تأثیرات منفی وجود دارد.

5. آیا می‌توان از پاوربانک بی‌سیم هنگام شارژ شدن خودش استفاده کرد؟

برخی از پاوربانک‌ها این قابلیت را دارند که همزمان شارژ شوند و دستگاه دیگری را به‌صورت بی‌سیم شارژ کنند، اما این ویژگی ممکن است در همه مدل‌ها موجود نباشد و بستگی به طراحی پاوربانک دارد.