فرقی نمیکند که ما تازهکار باشیم یا یک خواننده یا مجری حرفهای؛ انتخاب یک میکروفون داینامیک باکیفیت میتواند به ما کمک کند تا هر کلمه و هر نت را با کیفیت و شفافیت به گوش مخاطبان خود برسانیم. در حقیقت این کیفیت و شفافیت بالای صدا است که برای جلب توجه مخاطب و تعامل با او در دنیای تولید محتوا و اجرای زنده، نقشی مهم را ایفا میکند.
میکروفونهای داینامیک با وضوح و قدرت صوتی بالایی که دارند، میتوانند تجربه صوتی بینظیری را برای ما به ارمغان بیاورند. این میکروفون تولید محتوا با طراحی مقاوم خود برای پخش زنده، پادکستها، استریم و... بسیار مناسب هستند. با فروشگاه اینترنتی بروزکالا همراه باشید تا با این میکروفونهای کارآمد آشنا شوید و بتوانید پس از کسب اطلاعات کافی برای خرید میکروفون داینامیک اقدام نمایید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
• میکروفن داینامیک چیست؟
o مزایای میکروفون داینامیک
o نکات خرید میکروفون داینامیک
• پیشنهاد بروزکالا برای بهترین میکروفون های داینامیک
o میکروفون داینامیک ماونو مدل PD200X
o میکروفون استودیویی بویا Boya BY-DM500
o میکروفون داینامیک ماونو مدل PD400X
• نتیجهگیری
• سوالات متداول
میکروفون داینامیک چیست؟
میکروفون داینامیک نوعی مبدل الکتروآکوستیک است که از آن برای ضبط صداهای قوی و بلند و همچنین استفاده در محیطهای شلوغ و اجرای زنده استفاده میشود. میکروفون داینامیک از طریق اصل القای الکترومغناطیسی، امواج صوتی را به سیگنالهای الکتریکی تبدیل میکند. این محصول در ساختار خود دارای یک دیافراگم سبک است که به یک سیمپیچ متصل شده است و در یک میدان مغناطیسی دائمی قرار دارد.
هنگامی که امواج صوتی به دیافراگم برخورد میکنند، دیافراگم و سیمپیچ به ارتعاش درآمده شروع به حرکت خواهند کرد و این حرکت، تغییراتی در میدان مغناطیسی ایجاد میکند و باعث جابهجایی سیمپیج در میدان مغناطیسی میشود که به تولید ولتاژ متناسب با صدای ورودی میانجامد.
میکروفون داینامیک دارای ساختار مستحکم و سادهای است و نیازی به منبع تغذیه خارجی ندارد. این دستگاه در برابر ضربه و شرایط محیطی مقاومت بالایی از خود نشان میدهد. تمامی این ویژگیها موجب میشوند که میکروفون داینامیک انتخابی مناسب و محبوب برای اجراهای زنده محسوب شود.
پیشنهاد مطالعه: میکروفون کاندنسر چیست؟
مزایای میکروفون داینامیک
میکروفونهای داینامیک دارای مزایایی هستند که باعث محبوبیت و کاربردی بودن آنها شده است. با هم مروری بر این مزایا خواهیم داشت.
- مقاومت بالا: میکروفونهای داینامیک دارای ساختار محکمی هستند که باعث میشود در برابر ضربه و فشار مقاومت بالایی از خود نشان دهند. به همین منظور است که میکروفون داینامیک برای که برای محیطهای پرتحرک و پر سر و صدا مناسب است.
- تحمل فشار صوتی بالا: برخی از مدلهای میکروفون داینامیک قدرت تحمل فشار صوتی تا ۱۲۵ دسیبل را دارند. این مزیت باعث شده است که این محصول برای صداهای بلند مانند کنسرتهای زنده مطلوب باشد و به عنوان میکروفن برای استودیو نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
- قیمت مناسب و مقرون به صرفه: بهطور کلی میکروفونهای داینامیک قیمت کمتری نسبت به سایر انواع میکروفون ها دارند. در حقیقت این محصولات، گزینههایی اقتصادی برای کاربران حرفهای و کاربران مبتدی به شمار میآیند.
- عدم نیاز به برق فانتوم: معمولاً میکروفونهای کاندنسر برای کار کردن به منبع تغذیه خارجی نیاز دارند در صورتی که میکروفونهای داینامیک نیازی به برق فانتوم نخواهند داشت.
- پاسخگویی فرکانسی متنوع: میکروفون داینامیک بهخوبی طیف وسیعی از فرکانسها را پوشش میدهد و به همین منظور برای ضبط انواع صداها مانند آواز، سازهای مختلف و... مناسب است.
- مقاومت در برابر رطوبت و دما: معمولاً میکروفونهای داینامیک در برابر رطوبت و تغییرات دمایی مقاومتر از انواع دیگر هستند. همین ویژگی است که به افزایش طول عمر و دوام این دستگاهها کمک میکند.
پیشنهاد مطالعه: بهترین میکروفن تا یک میلیون
نکات خرید میکروفون داینامیک
برای انتخاب بهترین میکروفون داینامیک، ابتدا شما باید نیازهای خود و بودجهای که در نظر دارید را در نظر بگیرید. نوع کاربرد میکروفون اهمیت زیادی دارد؛ به عنوان مثال شما باید بدانید که میخواهید از این میکروفون برای خواندن آوزار استفاده کنید یا قصد استفاده از آن حین سخنرانی را دارید؟ علاوه بر این توجه به الگوی قطبی مناسب برای محیط ضبط میتواند در کیفیت صدا تأثیر مهمی داشته باشد.
شما باید به محدوده فرکانسی نیز توجه کنید. ممکن است شما نیاز به ضبط فرکانسهای خاصی داشته باشید. در این صورت باید مطابق با نیاز خود میکروفونی با پاسخ فرکانسی مناسب انتخاب نمایید. میزان حساسیت میکروفون برای شرایط محیطی و نویز اطراف نیز اهمیت زیادی دارد. در نهایت، شما باید به قیمت میکروفون داینامیک توجه کنید و با توجه به بودجه خود تصمیم بگیرید که آیا به یک میکروفون حرفهای و پیشرفته نیاز دارید یا یک گزینه اقتصادی و میانرده نیز پاسخگوی نیاز شما خواهد بود.
پیشنهاد مطالعه: بهترین مارک میکروفون گیمینگ
پیشنهاد بروزکالا برای بهترین میکروفون های داینامیک
اکنون که با میکروفونهای داینامیک آشنا شدید، قصد داریم چند مدل از بهترین میکروفون های داینامیک موجود در بازار ایران را به شما معرفی کنیم.
میکروفون داینامیک ماونو مدل PD200X
مدل PD200X با ابعاد ۲۰۰ ×۱۵۰ ×۱۰۰ میلیمتر و وزن 530 گرم تولید و عرضه میشود. میکروفون داینامیک ماونو مدل PD200X با کاربرد وکال دارای نسبت سیگنال به نویز 1 دسیبل و گستره داینامیکی 130 دسیبل است. این میکروفن داینامیک دارای قابلیت تنظیم گین، برخورداری از شوک مونت، الگوی قطبی کاردیوئید Cardioid و طراحی خاص و بدنه تمام فلزی خود، صدا را به صورت بسیار شفافی ضبط میکند.
کلید لمسی قطع و وصل، نشانگر ال ای دی، نور RGB، قابلیت مانیتورینگ همزمان و بدن تأخیر و... از ویژگیهای دیگر این محصول محسوب میشوند. فرکانس پاسخگویی این میکروفون 40 تا 16000 هرتز و حساسیت آن USB: -10.5 dBFS/Pa | XLR: -52 dBV/Pa است. بهترین میکروفون برای یوتیوب و پادکست و استریم، شما میتوانید این محصول را با قیمت مناسبی از بروزکالا تهیه نمایید.
میکروفون استودیویی بویا Boya BY-DM500
Boya BY-DM500 با الگوی قطبی کاردیوئید Cardioid در ابعاد ۲۲۶×۱۰۰×۸۴ میلیمتر و وزن 703 گرم تولید میشود. میکروفون استودیویی بویا Boya BY-DM500 دارای فیلتر نرمکنندگی صدا و فیلتر برش فرکانسهای پایین است. این میکروفون بویا با بدنه فلزی، برای ضبط صداهای ساز، پادکست، تولید محتوا، استریم، گیمینگ و... مناسب میباشد.
این محصول دارای فرکانس پاسخگویی 20 هرتز تا 20 کیلوهرتز، حساسیت 3 ± 57 دسیبل و امپدانس 120 اهم است. شما میتوانید این میکروفون را با کابل به دستگاههای دیگر متصل کنید. چرخش 360 درجه این محصول باعث راحتی کاربر میشود. فروشگاه اینترنتی بروزکالا این دستگاه را با گارانتی معتبر یک ساله شرکتی به شما ارائه میدهد.
پیشنهاد مطالعه: بهترین میکروفون برای دوربین
میکروفون داینامیک ماونو مدل PD400X
میکروفون داینامیک ماونو مدل PD400X یکی از محصولات پرفروش و محبوب داینامیک است که صدای بسیار شفافی را ضبط میکند. میکروفون داینامیک ماونو مدل PD400X با بدنه آلومینیومی مقاوم و طراحی زیبا و منحصر به فردی تولید میشود. این دستگاه با الگوی قطبی کاردیوئید Cardioid برای تولید محتوا، ضبط پادکست، مصاحبه و... بسیار مناسب است.
این دستگاه از کلید لمسی قطع و وصل میکروفون، فیلتر نرمکنندگی صدا، نور RGB، قابلیت مانیتورینگ همزمان بدون تاخیر و کنترل صدای مانیتورینگ بهره میبرد. محدوده پاسخگویی این دستگاه بین 40 تا 16000 هرتز و حساسیت آن XLR: -51.2 dBV/Pa | USB: -8.5 dBFS/Pa است. گستره داینامیکی این محصول 130 دسیبل است. شما میتوانید این میکروفون را به صورت اقساطی از فروشگاه بروزکالا تهیه نمایید.
پیشنهاد مطالعه:
نتیجهگیری
انتخاب یک میکروفون داینامیک با کیفیت بالا و قیمت مناسب، میتواند به شما کمک کند که صدایی واضح، شفاف و با جزئیات را به مخاطبان خود ارائه دهید. فروشگاه بروزکالا با ارائه مشاوره رایگان و ارائه یک راهنمای خرید میکروفن داینامیک شما کمک میکند تا متناسب با نیاز و بودجهتان، بهترین میکروفون داینامیک را انتخاب نمایید.
این فروشگاه امکان خرید اقساطی را نیز برای شما مشتریان گرامی فراهم کرده است تا تجربه خریدی آسان و بیدغدغه را کسب نمایید. ارسال سریع و پشتیبانی از محصولات نیز از دیگر مزایای خرید از بروزکالا است که خیال شما را از بابت یک خرید امن و مطمئن راحت خواهد کرد.
سوالات متداول
1. هنگام انتخاب میکروفون داینامیک باید چه نکاتی را در نظر گرفت؟
هنگام خرید میکروفون داینامیک، باید نوع کاربرد، محدوده فرکانسی، الگوی قطبی مناسب، حساسیت میکروفون و قیمت آن توجه کرد. این عوامل تأثیر زیادی بر کیفیت و کارایی میکروفون خواهند داشت.
2. آیا میتوان میکروفونهای داینامیک را به کامپیوتر یا لپ تاپ متصل کرد؟
بله، برخی از میکروفونهای داینامیک دارای خروجی USB هستند و از این طریق به کامپیوتر و لپ تاپ متصل میشوند. میکروفونهای بدون خروجی USB نیز با استفاده از کارت صدا یا آداپتورهای مبدل به کامپیوتر و لپ تاپ متصل خواهند شد.
3. تفاوت میکروفون داینامیک و میکروفون کاندنسر در چیست؟
میکروفونهای داینامیک و کاندنسر از نظر عملکرد و کاربرد تفاوتهای اساسی دارند. مدلهای کاندنسر به دلیل دیافراگم حساس، جزئیات بیشتری از صدا را ضبط میکنند و به همین منظور برای استفاده در استودیوها مناسبتر هستند. این در حالی است که میکروفونهای داینامیک برای شرایط زنده و صداهای بلند طراحی شدهاند و معمولاً حساسیت کمتری دارند.
علاوه بر این، میکروفونهای کاندنسر برای کارکرد به برق فانتوم احتیاج دارند، در حالی که میکروفونهای داینامیک بدون منبع تغذیه خارجی کار خواهند کرد. از لحاظ مقاومت و استحکام، میکروفونهای داینامیک مقاومتر هستند و برای محیطهای شلوغ و اجرای زنده ایدهآل خواهند بود. در حالی که میکروفونهای کاندنسر بیشتر در شرایط کنترلشده مانند استودیوها به کار میروند.
4. میکروفون داینامیک چیست و چگونه کار میکند؟
میکروفون داینامیک از القای الکترومغناطیسی برای تبدیل امواج صوتی به سیگنالهای الکتریکی بهره میبرند. این میکروفونها شامل یک دیافراگم و سیمپیچ هستند که در یک میدان مغناطیسی قرار دارند. هنگامی که امواج صوتی به دیافراگم برخورد میکنند، سیمپیچ در داخل میدان مغناطیسی حرکت میکند و ولتاژی ایجاد میکند که به عنوان سیگنال صوتی ضبطشده قابل استفاده است.