امروزه همه ما میدانیم که لازمه موفقیت یک کسب و کار، ارتباط قوی با مخاطب و حوزه هدف آن شغل است و صد البته که ارتباط خوب، نیاز به ابزارهای قوی برای رساندن صدای شما به گوش مخاطبتان دارد. از طرفی علاوه بر انواع فعالیتهای مربوط به صوت و موسیقی که از گذشته برقرار بودهاند، تولید محتواهای صوتی و ویدئویی و ساخت فیلمهای تبلیغاتی و ویدئوهای آموزشی مبتکرانه به یکی از پردرآمدترین مشاغل روز تبدیل شدهاند. در این میان برای متمایز شدن از رقبایی که هر روز بر شمار آنها افزوده میشود، قبل از هر چیز باید ابزاری در اختیار داشته باشید تا کیفیت صوتی و بصری تولیدات شما را تضمین نماید. بنابراین بهرهگیری از یک میکروفون حرفهای، به نوعی سرمایهگذاری روی استحکام رابطه با مخاطبتان است.
انتخاب میکروفون خوب، آگاهی از قیمت انواع میکروفون و بررسی امکانات و کیفیت گزینههای موجود، پیشنیازهای این سرمایهگذاری هستند. به همین دلیل، کارشناسان بروز کالا در این مطلب، راهنمای خرید میکروفون خوب و معرفی چند نمونه از بهترین میکروفونهای موجود در بازار را گردآوری کردهاند.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- بررسی کاربرد میکروفونهای گوناگون موجود در بازار
- ویژگیهای انواع میکروفون و مقایسۀ آنها
- معرفی بهترین میکروفونها برای کاربری عمومی
راهنمای انتخاب میکروفون برای مصارف گوناگون
به طور کلی میکروفون وسیلهای است که ارتعاش حاصل از صدا را به پالس الکترونیکی تبدیل میکند تا بتوان آن را به صورت دیجیتال ذخیره نمود. دستهای از میکروفونها با هدف استفاده در دستگاههای ارتباطی، همچون تلفن و بیسیم طراحی و ساخته میشوند. به جز این میکروفونها، تقریبا تمامی میکروفونهای دیگر به نوعی برای تولید محتوا مورد استفاده قرار میگیرند و محتواهای تولید شده با کمک آنها، ممکن است برای تلویزیون، یوتیوب، پادکست، وبسایت شخصی و پلتفرمهایی دیگر مورد استفاده قرار گیرند. اما کدام نوع میکروفون برای محتوایی که شما قصد تولید آن را دارید، مناسبتر است؟
برای پاسخ به این سوال ابتدا باید مشخص کنید که برای کدام مدیا محتوا تهیه میکنید و منبع صدایی که میخواهید ضبط کنید، به چه صورت است. برای مثال تصور کنید که میخواهید آوای مجموعهای از سازها را که به صورت گروهی نواخته میشوند و خوانندهای هم روی آن آواز میخواند، ضبط کنید. این شرایط با زمانی که قصد دارید فقط شخصاً در میکروفون صحبت کنید یا هنگامی که میخواهید صدای نواختن گیتار خود را ضبط کنید، تفاوت زیادی دارد. حتی اگر فقط سازی را که مینوازید به ساز دیگری همچون ویولون تغییر دهید، میکروفون مناسب شما متفاوت خواهد بود.
نکته دیگری که در انتخاب میکروفون حرفهای تاثیر دارد این است که میخواهید ابتدا صدای مورد نظر خود را ضبط نموده و بعدا (مثلا پس از اعمال افکتهای صوتی یا میکس و مسترینگ) آن را منتشر کنید یا اینکه میخواهید به طور زنده آن را پخش کنید.
چه ویژگیهایی میکروفونها را از یکدیگر متمایز میکند؟
-
شکل ظاهری میکروفون
فرم و طراحی ظاهری میکروفون در کنار جنبه زیبایی، ابعاد و اندازه، قابلیتها و نحوه استفاده از آن را نیز تعریف میکند. برای نمونه میکروفونها میتوانند پایهدار یا بدون پایه باشند. از طرف دیگر برخی میکروفونها موسوم به میکروفون یقهای، برای نصب روی یقه لباس طراحی شدهاند.
-
سیمدار یا بیسیم بودن
میکروفون بیسیم برای افرادی که نه فقط صدا، بلکه تصویر را هم ضبط میکنند، بسیار مناسب است. به ویژه زمانی که لازم است شخص یا اشخاصی که در ویدئو حضور دارند، در برخی مواقع راه بروند یا به هر نحوی جابهجایی و حرکت داشته باشند.
-
الگوی قطبی (محدوده دریافت سیگنال صوتی)
الگوی قطبی میکروفون شامل فضایی سهبعدی در اطراف آن است که حساسیت میکروفون به صدای موجود در آن نواحی بیشتر است. به عبارت بهتر، الگوی قطبی یک میکروفون مشخص میکند که منبع صدا در چه موقعیتی نسبت به میکروفون قرار دارد و میکروفون باید صدا را از کجا دریافت کند. الگوی قطبی ممکن است سه حالت گوناگون داشته باشد:
- همهجانبه یا ۳۶۰ درجه (Omnidirectional/Unidirectioanl)
- روبهرو (Cardioid)
- پشت و جلو (Bidirectional/Figure-8)
مطابق تصویر بالا، در حالت Omnidirectional یا همه جانبه، میکروفون تا شعاعی مشخص نسبت به کل فضای اطراف خود برای دریافت صدا حساس است. در حالت Cardioid یا روبهرو، میکروفون نسبت به ناحیه روبهرو بیشتر حساس است و صدای دریافتی از سایر نقاط را به صورت خودکار حذف نموده یا کاهش میدهد. در حالت Bidirectional نیز صدا بیشتر از پشت و جلو دریافت میشود. برخی از میکروفونهای حرفهای امکان تنظیم روی دو یا هر سه مورد این حالتها را دارند و برخی دیگر تنها از یک الگوی قطبی تبعیت میکنند.
-
نحوه اتصال
بسته به نوع استفاده شما از میکروفون، مهم است که بدانید از چه طریقی میتوان آن را به سایر دستگاهها متصل نمود. برخی میکروفونها از این قابلیت برخوردارند که به طور مستقیم به موبایل یا سایر دستگاههای الکترونیکی و کامپیوتری وصل شوند. این اتصال میتواند از طریق کابلهای جک 3.5 میلیمتری، کابل USB یا حتی به صورت بیسیم برقرار گردد.
-
میزان نویز صدا
هر چه کیفیت ساخت میکروفون بالاتر باشد، میزان نویز در صدایی که توسط آن ضبط میگردد، کمتر است. در واقع میکروفون صداهای اضافی محیط را به طور خودکار حذف میکند و کیفیت صدای نهایی بالاتر میرود.
-
برخورداری از پیش تقویتکننده (پریامپ):
برخی میکروفونها از قابلیتی به نام Preamp برخوردارند که صدای دریافتی را تقویت و به سطحی میرساند که سایر تجهیزات کامپیوتری بتوانند آن را پردازش کنند. در غیر این صورت، لازم است که کارت صدای کامپیوتر شما از قابلیت Preamp پشتیبانی نماید. اگر چنین کارت صدایی نداشته باشید، ملزم خواهید بود چنین کارت صدایی را که البته هزینه نسبتا زیادی دارد، تهیه نمایید. این در حالی است که برای نمونه، میکروفونهای USB خود این قابلیت را دارند و کاربر را از خرید کارت صدای مخصوص و صرف هزینه اضافی بینیاز میکنند.
معرفی بهترین میکروفونها برای کاربری عمومی
تا اینجا متوجه شدیم هنگام خرید میکروفون به چه نکاتی دقت کنیم. چنانچه به دنبال خرید یک میکروفون تخصصی برای تولید محتوا یا استریم و ضبط پادکست هستید، میتوانید راهنمای خرید هر یک از این میکروفونها را در مجله بروز کالا مطالعه نمایید. در صورتی که به تازگی شروع به کار کردهاید و به دنبال میکروفونی هستید که تا مدتی جوابگوی نیازهای شما باشد، در ادامه همین مطلب میتوانید با چند نمونه از میکروفونهایی که به طور کلی کارایی قابل قبولی دارند، آشنا شوید.
-
میکروفون بویا مدل BY-M1 Pro
میکروفون یقهای بویا مدل M1 Pro از تولیدات برند BOYA که قیمت بسیار مقرونبهصرفهای دارد، از طریق یک جک 3.5 میلیمتری به دستگاههای مختلفی مثل دوربین، گوشی، کامپیوتر و غیره وصل میشود. در این میکروفون فیلتری برای نرمتر کردن صدا و فیلتری برای برش فرکانسهای پایین در نظر گرفته شده است که باعث میشوند صداهای اضافی و نویزها کاهش یافته و کیفیت صدای ضبط شده بالاتر برود. این میکروفون یقهای سیمدار را میتوان به کمک گیرهای که روی آن قرار گرفته است، روی یقه لباس، مقنعه یا روسری بانوان و هر جای دیگری که لازم باشد، متصل نمود.
میکروفون یقهای M1 Pro از الگوی قطبی همهجانبه یا Omnidirectional تبعیت میکند که یعنی تا شعاعی مناسب، صداها را به صورت 360 درجه دریافت مینماید. این مدل از میکروفونهای بویا با توجه به کیفیت قابل قبول و قیمت مناسب، برای شروع کار در هر یک از حوزههای ضبط صدا بسیار خوب است.
-
میکروفون یقهای سیمدار سارامونیک سری LavMicro 2M
شرکت Saramonic در طراحی این میکروفون یقهای باسیم، از دو میکروفون استفاده کرده تا برای استفاده همزمان دو شخص مناسب باشد. این میکروفون نیز ضمن کیفیت مناسب ضبط صدا برای شروع کار تولید محتوا، ضبط پادکست و غیره، قیمت بسیار ارزانی دارد که هر کسی میتواند به راحتی آن را تهیه کند. میکروفون سارامونیک LavMicro 2M توسط یک جک 3.5 میلیمتری TRRS (سه خط) به آسانی به دستگاههای مختلف از جمله موبایل متصل میشود. به علاوه این میکروفون نیز همچون سایر میکروفونهای یقهای، به صورت Omnidirectional یا 360 درجه، سیگنالهای صوتی را دریافت مینماید.
-
میکروفون گیمینگ فاکس ایکس ری Hades
اگر به دنبال میکروفونی یقهای و سیمدار نباشید، احتمالا میکروفون FoxXray FXR-SUM-09 Hades که از نوع ایستاده و پایهدار است برای شما مناسب خواهد بود. اگرچه قیمت این میکروفون اندکی نسبت به دو مدل قبلی بیشتر است، اما در ازای آن شما یک میکروفون با کیفیت رومیزی در اختیار خواهید داشت که از طریق درگاه USB به سایر دستگاهها و منبع تغذیه وصل میشود. این میکروفون دارای الگوی قطبی Cardioid است و فرکانسهای صوتی را از روبهروی خود دریافت و با کیفیتی مناسب ضبط مینماید. شما میتوانید این میکروفون را روی میز مقابل خود قرار داده و صدایتان را بدون دردسر و به صورتی واضح و باکیفیت ضبط کنید.
-
میکروفون کندانسر یانمای مدل MICPRO X1
این میکروفون از نوع کندانسر ترانزیستوری است و حرفهایتر از گزینههای قبلی است؛ به همین دلیل قیمت آن نیز بالاتر است. میکروفون کندانسر یانمای مدل MICPRO X1 را میتوان به صورت رومیزی مورد استفاده قرار داد و از طریق درگاه USB آن را به راحتی به سایر دستگاههای الکترونیک و همچنین منبع تغذیه متصل نمود. در این مدل از فیلتر برش فرکانسهای پایین بهره گرفته شده است تا صداهای اضافی محیط هنگام ضبط حذف شوند. علاوه بر آن، این میکروفون صداها را با الگوی Cardioid دریافت میکند و سیگنالهای دریافتی از سایر نقاط را کاهش میدهد تا صدای گوینده اصلی، با کیفیت و وضوح بیشتری ضبط گردد.
جمع بندی
در این راهنمای خرید میکروفون خوب در مجله بروز کالا، سعی کردیم بعد از بررسی کاربرد میکروفونها برای کارهای مختلفی همچون تولید محتوا یا ضبط پادکست، به معرفی میکروفونهایی که به طور کلی کارایی قابل قبولی دارند بپردازیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد. اگر سوالی در این زمینه دارید، در قسمت نظرات (پایین صفحه) مطرح کنید تا شما را بیشتر راهنمایی کنید.
سوالات متداول
- الگوی قطبی Cardioid میکروفونها در چه مواردی کاربرد دارد؟
این حالت برای زمانی که قرار است تنها صدای یک نفر ضبط شود، مناسب است.
- الگوی قطبی Bidirectional در میکروفونها چه زمانی کاربرد دارد؟
این حالت برای شرایطی مثل ضبط پادکستهای دونفره که دو شخص از دو سوی میکروفون صحبت میکنند، کاربرد دارد.
- چرا میکروفونهای یقهای از الگوی Omnidirectional تبعیت میکنند؟
زیرا میکروفون ممکن است روی یقه لباس، روسری بانوان یا هر جای دیگری نصب گردد و منبع صدا همواره مشخصا در زاویه یکسانی قرار ندارد.