کاربردهای میکروفون کاندنسر چیست؟

اگر در زمینه تولید محتوای صوتی یا ویدئویی فعالیت می‌کنید، بدون شک اسم میکروفون کاندنسر، میکروفون داینامیک و میکروفن ریبون را شنیده‌اید. درست است که می‌توانید از هر یک از آن‌ها برای ضبط صدا استفاده کنید، اما بسیاری از بلاگرهای حرفه‌ای میکروفون کاندنسر را به دیگر انواع میکروفون ترجیح می‌دهند. اگر می‌خواهید بدانید که میکروفون کاندنسر چیست، چه چیزی آن را از رقبایش متمایز می‌کند و اساساً چه کاربردهایی دارد با ما همراه شوید تا نگاهی دقیق‌تر به این میکروفون پرطرفدار داشته باشیم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • میکروفون کاندنسر چیست ؟
  • میکروفون‌های کاندنسر چگونه کار می‌کنند؟
  • انواع میکروفون کاندنسر 
  • کاربردهای میکروفون کاندنسر 
  • چرا باید میکروفون‌های کاندنسر را انتخاب کنیم؟

میکروفون کاندنسر چیست

میکروفون کاندنسر چیست ؟

میکروفون‌های کاندنسر یا خازنی (Condenser Microphone) نسبت به نمونه‌های داینامیک حساس‌تر هستند. در حقیقت، طراحی میکروفون‌های کاندنسر به نحوی است که جزئیات بیشتری را با دقت بالا و کیفیت استثنایی ضبط می‌کنند.

اما این افزایش حساسیت با برخی از معایب همراه است و باعث می‌شود کاندنسرها گاهی صداهای پس زمینه ناخواسته را هم ضبط کنند. بنابراین عموما برای استفاده در فضاهایی با سطوح منعکس کننده صدا، در محیط‌های پر سر و صدا و برای اجرای زنده چندان مناسب نیستند. با این حال در موقعیت‌هایی مانند ضبط استودیویی که محیط کنترل شده‌تری دارید و به بهترین کیفیت صدا نیاز دارید، میکروفون‌های کاندنسر بهترین انتخاب هستند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین میکروفن تا یک میلیون

میکروفون‌های کاندنسر چگونه کار می‌کنند؟

میکروفون‌های کاندنسر، کپسولی دارند که حاوی یک غشای بسیار نازک از مواد رسانا به عنوان دیافراگم است. این دیافراگم در کنار یک صفحه فلزی جامد قرار دارد. هنگامی که امواج صوتی به دیافراگم حساس برخورد می‌کنند، دیافراگم به جلو و عقب می‌لرزد و تکان می‌خورد. در این موقعیت، این حرکات به صفحه فلزی منتقل می‌شوند و در نتیجه یک سیگنال الکتریکی ایجاد می‌شود. سیگنال حاصل، قدرت کافی برای ایجاد صدای خروجی قوی را ندارد، به همین دلیل است که معمولا میکروفن‌های کاندنسر دارای یک پیش تقویت کننده داخلی برای تقویت صدا هستند.

این پیش تقویت کننده، برای عملکرد صحیح به یک نیروی خارجی نیاز دارد. در اکثر میکروفون‌های مدرن مبتنی بر ترانزیستور، این انرژی توسط فانتوم پاور ۴۸ ولت تامین می‌شود. بدون این منبع تغذیه خارجی، میکروفون‌های کاندنسر نمی‌توانند کار کنند، بنابراین مطمئن شوید که هنگام ضبط، این منبع تغذیه روشن است.

پیشنهاد مطالعه: بهترین میکروفن برای استودیو

عملکرد میکروفون کاندنسر

انواع میکروفون کاندنسر 

میکروفون‌های کاندنسر بسته به طراحی و نحوه عملکرد، انواع گوناگونی دارند. به همین خاطر است که هر کدام از آن‌ها برای یک موقعیت ضبط مناسب‌تر هستند. ما در اینجا به بررسی انواع میکروفون و کاربردهای آن، در نمونه کاندنسر اشاره کرده‌ایم:

میکروفون کاندنسر با دیافراگم بزرگ

این میکروفون‌ها از غشای بزرگ‌تری در کپسول خود استفاده می‌کنند. اگر چه استاندارد خاصی برای اندازه این کپسول‌ها وجود ندارد، اما یک میکروفون کاندنسر با دیافراگم 1 اینچ (25.4 میلی متر) یا بیشتر را دیافراگم بزرگ در نظر می‌گیرند.

یکی از بزرگ‌ترین مزایای این طراحی این است که دیافراگم بزرگ‌تر می‌تواند ولتاژ سیگنال بالاتری تولید کند که در نتیجه باعث می‌شود میکروفون، نویز داخلی (self-noise) کمتری ایجاد کند. نویز داخلی صدای ناخواسته‌ای است که توسط خود میکروفون و اجزای فعال آن ایجاد می‌شود و جلوگیری از ضبط آن می‌تواند کیفیت صدای اصلی را افزایش دهد.

پیشنهاد مطالعه: بهترین مارک میکروفون گیمینگ

انواع میکروفون کاندنسر

میکروفون کاندنسر با دیافراگم کوچک

هر میکروفون کاندنسر با قطر نیم اینچ (12.7 میلی متر) یا کمتر، در این دسته‌بندی قرار می‌گیرد. غشای کوچک‌تر این میکروفون‌ها باعث ایجاد یک پاسخ گذرای عالی برای ضبط صدای آلات موسیقی (همچون مانند پیانو، درام و سازهای زهی) می‌شود. این میکروفون‌ها دقت بیشتری نسبت به مدل‌هایی با دیافراگم بزرگ دارند اما نویز داخلی آن‌ها بیشتر است. علاوه بر این، میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم کوچک، قیمت مناسب‌تری نیز دارند.

میکروفون‌های کاندنسر تیوب یا لوله‌ای (Tube)

این سبک از میکروفون کاندنسر قدمت بیشتری نسبت به سایر انواع میکروفن کاندنسر  دارد. در طراحی این میکروفون‌ها به جای ترانزیستور، از یک لوله خلاء در مدار پیش تقویت کننده استفاده شده است. اما با معرفی و عرضه فناوری ترانزیستور، میکروفون‌های لوله‌ای به دلیل نواقصی که داشتند به تدریج کنار گذاشته شدند و محبوبیت خود را از دست دادند. در چند دهه گذشته، اکثر نواقص این میکروفون‌ها برطرف شده و آن‌ها دوباره احیا شده‌اند.

یکی از ویژگی‌های مثبت میکروفون لوله‌ای این است که آن‌ها تمایل دارند هارمونیک‌های دلپذیری را به منبع صدا اضافه کنند. البته این میکروفون‌ها سطح نویز داخلی بالاتری نیز دارند. به‌علاوه، برای کار کردن به منبع تغذیه جداگانه نیاز دارند و فانتوم پاور ۴۸ ولت برای تامین انرژی آن‌ها کافی نیست.

پیشنهاد مطالعه: بهترین میکروفون برای دوربین

کاربردهای میکروفون کاندنسر

میکروفون‌های کاندنسر شات گان

این میکروفون‌ها به خاطر طراحی لوله‌ای و بلندی که دارند متمایز هستند. هدف میکروفون شات گان ضبط صدا از فاصله دور با حفظ تمرکز و وضوح است. میکروفون‌های شات گان جهت‌دار هستند، به این معنی که به صداهای تولید شده از یک جهت خاص، حساسیت بیشتری نشان می‌دهند. در حالی که صداهای ناخواسته از کنار و عقب را ضبط نمی‌کنند.

این ویژگی باعث می‌شود میکروفون‌های شات گان برای فیلم‌سازی یا موقعیت‌هایی که میکروفون در بالای دوربین یا روی بوم صدابرداری نصب می‌شود، ایده‌آل باشند. این میکروفون‌ها همچنین برای کاربردهای استودیویی که نیاز به جداسازی یک منبع صدا دارند، مانند فولی (یا صداسازی) هم مناسب هستند.

میکروفون کاندنسر USB

تفاوت میکروفون کاندنسر USB با دیگر انواع میکروفون کاندنسر در نحوه خروجی سیگنال است. میکروفون‌های USB جریان الکتریکی تولید شده توسط کپسول را به سیگنال دیجیتالی تبدیل می‌کنند که می‌تواند مستقیما به کامپیوتر یا سایر دستگاه‌های ضبط دیجیتال ارسال شود.

اگر به دنبال یک راه حل ساده و همه جانبه برای ضبط صدا در رایانه‌تان هستید، میکروفون کاندنسر USB یک انتخاب ایده‌آل است. به این خاطر که نیازی به تجهیزات اضافی مانند رابط صوتی یا میکسر ندارد و معمولا برای کار با این میکروفون، تنها به یک کابل رابط نیاز دارید.

کاربردهای میکروفون کاندنسر

میکروفون‌های کاندنسر ابزارهای همه کاره‌ای هستند که حساسیت بالا و توانایی آن‌ها در ضبط محدوده فرکانس وسیع، باعث شده که برای بسیاری از کاربردها مناسب باشند. اصلی‌ترین کاربرد میکروفن کاندنسر شامل:

  • ضبط آواز: چه در حال ضبط لید وکال (مهم‌ترین و برجسته‌ترین صدا در آهنگ)، یا صداگذاری باشید، میکروفون‌های کاندنسر وضوح و جزئیات مورد نیاز برای ضبط صدا را به شما ارائه می‌دهند.
  • ضبط صدای ساز درام: میکروفون‌های کاندنسر معمولا در قسمت بالای ساز درام قرار می‌گیرند تا صدا سنج‌ها و سایر صداهای ساز درام را به خوبی ضبط کنند و کیفیت ضبط استثنایی‌ای را برای شما فراهم کنند.
  • ضبط صدای گیتار آکوستیک: حساسیت میکروفون‌های کاندنسر باعث شده که برای ضبط سازهای آکوستیک مانند گیتار ایده‌آل باشند زیرا در این سازها ضبط رزونانس طبیعی و صداهای فرعی ضروری است.
  • ضبط میدانی: میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم کوچک معمولا در ضبط میدانی که خارج از محیط استودیو و اغلب در فضای باز یا طبیعت انجام می‌شود هم مناسب هستند.
  • پادکست و پخش تلویزیونی یا رادیویی: میکروفون‌های کاندنسر USB راه حل مناسبی برای پادکست‌ها و ضبط تلویزیونی یا رایویی هستند و قابلیت اتصال و ضبط صدا بدون نیاز به تجهیزات اضافی را ارائه می‌دهند. بنابراین، پیش از هر چیزی ما این محصول را به عنوان بهترین میکروفون برای تولید محتوا به شما پیشنهاد می‌کنیم.
  • اجراهای زنده: اگر چه میکروفون‌های کاندنسر به اندازه میکروفون‌های داینامیک برای اجرای زنده رایج نیستند، اما گاهی برای این موقعیت‌ها استفاده می‌شوند. زمانی که به ضبط صدا با جزئیات بیشتری نیاز باشد (مانند ضبط صدای گروه‌های کر یا ارکستر)، عملکرد میکروفون کاندنسر بسیار قابل توجه است.
  • ضبط استودیویی: در محیط‌های استودیویی حرفه‌ای، میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم بزرگ به دلیل توانایی ضبط پاسخ فرکانس وسیع و جزئیات صوتی ظریف، مورد علاقه بسیاری از تولیدکنندگان و مهندسان صدا هستند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین میکروفون برای یوتیوب

میکروفن کاندنسر چیست

چرا باید میکروفون‌های کاندنسر را انتخاب کنیم؟

میکروفون‌های کاندنسر مزایای متعددی دارند از جمله:

  • پاسخ فرکانسی گسترده که به توانایی میکروفون برای ضبط دسی بل‌های مختلف اشاره دارد. این پاسخ فرکانسی وسیع به میکروفون‌های کاندنسر این امکان را می‌دهد تا صداهای ظریف را با دقت بالا دریافت کنند.
  • پاسخ گذرای مناسب که شامل توانایی میکروفون برای ضبط و بازتولید صداهای واضح و با فرکانس بالا، بدون تحریف آن‌ها است. میکروفون‌های کاندنسر با دیافراگم کوچک، پاسخ گذرای بسیار خوبی دارند و در مقایسه با میکروفون‌های داینامیک کیفیت صدای بالاتری را ارائه می‌دهند.
  • الگوی قطبی همه جهته که به میکروفون این امکان را می‌دهد که صداها را از هر جهتی دریافت کند.

سخن پایانی

میکروفون‌های کاندنسر در دامنه قیمتی متنوع و در انواع مختلفی در دسترسند. این میکروفون‌ها دقت بالایی دارند و می‌توانند حتی ملایم‌ترین صداها را هم دریافت کنند، به همین خاطر در جاهایی که کیفیت صدا مهم است، بسیار پرکاربرد هستند. ما در اینجا یک راهنمای جامع در خصوص این میکروفون‌ها را گردآوری کردیم تا قبل از خرید میکروفون و هنگام مقایسه میکروفون‌های موجود، بهتر بتوانید تصمیم بگیرید که کدام مدل برای شما مناسب‌تر است. 

بروزکالا به عنوان یک فروشگاه اینترنتی معتبر، امکاناتی نظیر گارانتی، خرید قسطی، مشاوره رایگان و... را برای مشتریان خود فراهم کرده است تا شما با توجه به بودجه مورد نظرتان، بهترین انتخاب را داشته باشید.

سوالات متداول

1. آیا میکروفون‌های کاندنسر برای آوازخوانی مناسب هستند؟

بله، میکروفون‌های کاندنسر به خاطر کیفیت ضبط بالا، یک انتخاب عالی برای آواز خواندن در نظر گرفته می‌شوند. 

2. آیا میکروفون‌های کاندنسر از باتری استفاده می‌کنند؟

میکروفن‌های کاندنسر به فانتوم پاور یا باتری داخلی نیاز دارند.

3. آیا میکروفون‌های کاندنسر به پاپ فیلتر نیاز دارند؟

بله میکروفون‌های کاندنسر معمولا در یک استودیو استفاده می‌شوند و دیافراگم سبکی دارند که به شدت نسبت به صداهای ناخواسته خارج شده از دهان حساس است. بنابراین به پاپ فیلتر برای کاهش نویز و دستیابی به بالاترین کیفیت صدای خروجی نیاز دارند.