امروزه در دنیای دیجیتال، مثلا در گیمینگ و... ، یکی از با ارزشترین و مهمترین بخشهای یک سسیتم، هاردها هستند. قطعا شما هم تاحدی می توانید دلیل اهمیت بالای این هاردها را حدس بزنید. هاردها میتوانند اطلاعات مختلف را درون خود ذخیره کنند و از آنجایی که اطلاعات نقش بسیار مهمی در زندگی بشر بازی میکند، حفاظت و ذخیره آنها از اهمیت فراوانی برخورد میباشد و همین امور موجب ارزشمندی هاردها برای انسان شدهاند.
هارد اینترنال در حقیقت حافظهای است که روی سیستم شما قرار گرفته و اطلاعات مهم شما را در خود ذخیره میکند. انواع مختلفی از هاردهای اینترنال وجود دارند که هرکدام از ظرفیتها و سرعتها متفاوتی برخوردارند و با توجه به هر نیازی که دارید، از جمله سیستمهای گیمینگ، میتوانید آنها را تهیه کنید.
در این مقاله از بروزکالا، درباره هارد اینترنال و انواع آن توضیح داده و به معرفی چند نمونه از بهترین هارد اینترنال گیمینگ خواهیم پرداخت.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- هارد اینترنال چیست؟
- انواع مختلف هارد کداماند؟
- هارد دیسک
- هارد هیبریدی
- هارد SSD
- - بهترین هارد اینترنال برای گیم، چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
- - نکاتی به عنوان راهنمای خرید هارد اینترنال گیمینگ که باید به آنها توجه کرد
- - بهترین هاردهای اینترنال برای سیستم گیمینگ
هارد اینترنال چیست؟
به بیان ساده، هارد اینترنال حافظهای تعبیه شده در درون کامپیوترها، سیستمهای گیمینگ و لپتاپها هستند که وظیفه آنها ذخیره دائمی تمامی اطلاعات و دادهها میباشد. این قطعه به صورت ثابت درون سیستم قرار میگیرد و امکان جابهجایی و یا انتقال آن وجود ندارد. هارد اینترنال فعالیت خود را با نصب سیستم عامل روی آن و شروع به کار کامپیوتر، آغاز میکند و تا آخرین لحظه کنار سایر قطعات سیسیتم کار میکند. در سیستمهای خانگی شما قادر به نصب چند هارد اینترنال به مادربرد هستید ولی در لپتابها صرفا امکان نصب یک هارد اینترنال وجود دارد. برای بدست آوردن انواع اطلاعات آشنایی بیشتر با هاردهای اینترنال و نیز استعلام قیمت هارد اینترال، روی موارد لینک شده کلیک کنید.
انواع مختلف هارد کداماند؟
اولین گامی که باید در خرید یک هارد مناسب گیمینگ بردارید، انتخاب هاردی با حافظه ذخیره کافی و مناسب برای نیازهای شما میباشد. در حال حاضر، برخلاف گذشته که فقط یک نوع درایو برای ذخیره دادهها وجود داشت، انواع متفاوتی از هارد اینترنال با ویژگیهای متفاوت در بازار موجود هستند و امکان انتخاب بین سه تا چهار نوع از هارد برای شما فراهم است.
در ادامه به معرفی انواع مختلف هاردها میپردازیم.
- هارد دیسک: اولین مدل هارد درایو، هارد دیسکهای سنتی میباشند که از قدیم در بازار حضور دارند و در فرمتهای 3.5 و 2.5 اینچی موجود هستند. این مدل از هارد درایو، در داخل خود چندین صفحه آلومینیومی دارد که عملیات خواندن و نوشتن به خاطر چرخش این صفحات و سرحسگرها یا هدها انجام میگیرد. سرعت درایو به سرعت این چرخش وابسته است؛ به این صورت که هرچه سرعت چرخش بیشتر باشد، سرعت درایو نیز بیشتر خواهد بود. البته ناگفته نماند که در کنار هارد مناسب خرید رم لپ تاپ و یا با توجه سیستم شما خرید رم کامپیوتر میتواند برای سرعت علکرد سیستم تاثیر بسزایی داشته باشد.
سرعت متداول برای هارد دیسکهای دسکتاپ 7200 دور در دقیقه و برا لپتاپ 5400 دور در دقیقه میباشد. درایوهای قدیمی از کانکتورهای IDE بهره میگرفتند ولی امروزه در محصولات جدید، این درایوها از کانکتورهای SATA استفاده میکنند. این کانکتورهای SATA موجب افزایش سرعت عملیات خواندن و نوشتن میشوند. در یک هارد دیسک خوب، 200 مگابایت حداکثر سرعت خواندن و نوشتن است. البته لازم به ذکر است که سرعت گفته شده برای موقعیت مطلوب است و شرایط میتواند روی این سرعت تاثیر داشته باشد. برای مثال، اگر به طور ناگهانی برق قطع شود و یا هارد در معرض مگنت و یا هرچیزی که باعث خرابی پلتر شود قرار گیرد، از عمر هارد دیسک کم میشود. نکته مثبت قابل توجه درباره هارد دیسکها، قیمت ارزان و مناسب آن میباشد و بسیاری از افراد به همین خاطر این نوع از هارد را برای سیستم خود انتخاب میکنند. این هارد برای نگهداری تمامی فایلها مانند گیم و فیلم و برنامه و... بسیار مناسب است. در ضمن هارد دیسکها در دو مدل اینترنال و اکسترنال وجود دارند.
- هارد هیبریدی: از نام این هارد پیدا است که این هارد، ترکیب هارد SSD و هارد دیسک است. در هاردهای هیبریدی، مقدار زیادی از دادهها روی پلتر هارد دیسک ذخیره میشود و چون ظرفیت هارد SSD برای ذخیره فایلها زیاد نیست، از این هارد صرفا برای ذخیره موقت فایلها بهره برده میشود. تفاوت عملکرد هارد هیبریدی و هارد SSD بسیار است، که در حقیقت دلیل آن ترکیبی است که با هارد دیسک ساخته شده و نتیجه آن افزایش سرعت کارها است. عملکرد هارد هیبریدی از گذشته تا بحال تغییر چندانی نکرده است و هنوز OS روی هارد درایو نصب شده و هارد درایو از پلترها بهره میگیرد.
3.هارد SSD: هارد SSD این روزها افزایش محبوبیت داشتهاند. به این دلیل که با اینکه از ظاهر کوچکی برخوردار هستند، سرعت عملکرد آنها بسیار بالا میباشد. مردم از این درایو به عنوان درایو بوت و هارد اینترنال گیمینگ استفاده میکنند. و این درحالی است که هارد دیسک، انتخاب درست و مناسبی برای ذخیره فایلهای بزرگ میباشد.
هارد SSD قوانین سادهای دارد. تمام دادهها و اطلاعات به جای ذخیره روی پلترها، روی مموری چیپ ذخیره میشوند و قابلیت دسترسی از طریق مدارها را دارند. عملکرد این هارد تاحدی مشابه مموری کارت است ولی از آن سرعت بسیار بیشتری دارد و در ضمن عمر هارد SSD بسیار بالا است و به دلیل عواملی مانند قطعی برق ناگهانی یا شوک، آسیبی به آن وارد نمیشود. همچنین برای ارتقای سرعت عملکرد کامپیوتر و لپتاپ، هارد SDD در کنار RAM قطعات موثری برای این امر هستند.
در خرید هارد SSD گزینههای مختلفی موجود است ولی نکته مشترک بین آنها، سرعت خواندن و نوشتن میباشد؛ گرچه سرعت هر هارد SSD طبق مشخصاتی که دارد، متفاوت است. تنها ایراد هارد SSD قیمت بالای آن است.
پیشنهاد بروز کالا برای مطالعه بیشتر: راهنمای خرید هارد SSD
در ادامه راهنمایی در مورد حافظه اس اس دی و انواع آن داشته باشیم.
- هارد SATA SSD: این نوع از هارد SSD بر پایه استانداردهای SATA، متداولترین و ارزانترین آن است. این هارد، این گزینه بهترین هارد اینترنال برای گیم به صورت فرم 2.5 اینچ میآید و نسبت به هاردهای هیبریدی و هارد دیسکهای سنتی بسیار سریعتر است. این هارد توانایی این را دارد که به نهایت سرعت خواندن و نوشتن 550 مگابایت برسد. توجه داشته باشید که SSDها بسیار سریع هستند و میتوانند روی سرعت کلی کامپیوتر و سرعت لود برنامههای مختلف تاثیر بالایی داشته باشند.
- هارد NVME SSD: این مدل، دومین مدل هارد SSD میباشد که دارای استاندارهای طلایی است. NVME مخفف non-volatile memory express یا رابط کنترلکننده میزبان حافظه غیرفرار است و بسیار سریع میباشد. این فناوری طراحی شده تا به SSD اجازه دهد به بیشترین سرعت خود برسد. این امر به این معنی است که NVME قادر است مستقیما با PCIهای روی کامپیوتر ارتباط برقرار کند و احتیاجی به استاندارهای SATA نخواهد داشت. تفاوت هارد ssd با nvme در سرعت بالای NVME است که سرعت خواندن و نوشتن در آن میتواند به 3600 مگابایت در ثانیه برسد.
بهترین هارد اینترنال برای گیم، چه ویژگیهایی باید داشته باشد؟
یکی از مشکلاتی که گیمرها در گذشته با آن روبهرو بودند، کمبود حافظه بود. مدتی قبل، انواع هارد اینترنال گیمینگ از حافظه کافی برخوردار نبودند و گیمرها پس از مدتی، با کمبود فضا مواجه میشدند. اما امروزه با انواع مختلف حافظههای داخلی و هاردهای اینترنال که در بازار موجود است، این مشکل دیگر به فراموشی سپرده شده است.
اما همانطور که گفته شد، انتخاب هارد مناسب برای سیستمهای گیمینگ، مسئله بسیار مهمی است. سیستمهای گیمینگ به طور معمول گرافیک بالایی دارند، بازیها حجم زیادی از فضای حافظه را اشغال میکنند و همه اینها نیازمند این است که هارد اینترنال خوب برای بازی نصب شود تا از سرعت مقبولی برخوردار باشد و گیمر حین بازی به مشکل برخورد نکند.
از این جهت است که بهترین هارد اینترنال برای گیم، باید ویژگیهای خاصی داشته باشد، تا بتواند نیاز گیمرها و سیستم مورد استفاده آنها را تامین کند.
چند راهنمای خرید هارد اینترنال گیمینگ که باید به آنها توجه شود:
1. ظرفیت هارد: بدیهی است که اولین نکتهای که هنگام خرید هارد برای سیستم گیمینگ باید به آن توجه کرد، حافظه آن است. اطلاعاتی که از سیستم گیمینگ داخل هارد اینترنال ذخیره میشود، حجم زیادی داشته و شما باید هاردی تهیه کنید، که از ظرفیت خوبی برخوردار باشد. ظرفیت هارد انتخابی، به نیاز و میزان استفاده شما از سیستم گیمینگ بستگی دارد. پیشنهاد ما این است که هارد انتخابی شما، حداقل دو ترابایت ظرفیت داشته باشد.
2. سرعت هارد: دومین نکته مهم در مورد هارد اینترنال سرعت آن است. بدیهی است که سرعت انتقال و ذخیره اطلاعات امر بسیار مهمی برای هر سیستمی است، علی الخصوص سیستم گیمینگ یا سیستمهایی که برای طراحی و برنامهنویسی استفاده میشوند، که هر لحظه باید حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره کنند. به طور معمول سرعت 150 مگابایت بر ثانیه برای یک هارد اینترنال مورد استفاده سیستم گیمینگ، مناسب است.
3. اتصال: مورد بعدی که در انتخاب هارد اینترنال گیمینگ مهم است، نوع اتصال آن است. هاردهای اینترنال معمولاً اتصال SATA را ارائه میدهند. اتصالات مختلفی از این نوع وجود دارد، اما اتصال SATA3 بین انواع اتصالات، از بیشترین سرعت برخوردار است و همیشه اولین و بهترین پیشنهاد، برای سیستمهای گیمینگ است.
4. حافظه کش: در گذشته چندان به اهمیت حافظه کش در خرید هارد اینترنال توجه نمیشد، اما امروزه این موضوع توجه خوبی را به خود جلب کرده است. حافظه کش هارد اینترنال روی سرعت آن موثر است، در واقع هر چه حافظه کش کمتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات بیشتر است.
بهترین هارد اینترنال گیمینگ
انواع هاردهای اینترنال با ویژگیهای گفته شده وجود دارند، اما دو مورد از این هاردهای اینترنال، موارد پیشنهادی همیشگی بروزکالا برای شما هستند.
1. هارد اینترنال HDD Black برند WD:
این هارد پر سرعت، گارانتی 5 ساله داشته و با عملکردی پیشرفته، دارای قابلیتهایی است که مورد نیاز هر سیستم گیمینگ میباشد. فناوری کش داینامیک و StableTrac از جمله این قابلیتها هستند. این هارد اینترنال HDD Black برند WD دارای ظرفیتهای بین 500 گیگ تا شش ترابایتی میباشد. حافظه کش این هارد شصت و چهار و یا 256 مگابایت میباشد. همچنین اتصال آن از نوع SATA 3 است که همانطور که گفته شد، بهترین و استانداردترین نوع اتصال است.
میانگین سرعت ذخیره اطلاعات در این سری هارد 180 مگابایت در ثانیه است که در هنگام خواندن فایلهای با حجم زیاد، بسیار بالاتر رفته و به 282 مگابایت در ثانیه میرسد! همین یک مورد میتواند به خوبی شما را از میزان مرغوب بودن هارد مشکی WD آگاه کند.
2 . هارد اینترنال BarraCuda برند Seagate:
هارد اینترنال BarraCuda از برند Seagate به طور معمول برای سیستمهای خانگی و معمولی استفاده میشود. اما مدل COMPUTE PRO آن با شش ترابایت ظرفیت، دارای سرعت بسیار بالا بوده و نصب هارد اینترنال نیز روی سیستم، از ویژگیهای مثبت آن میباشد.
سخن پایانی
لذتی که شما از بازی کردن و گیم میبرید، وابسته به سرعت عملکرد سیستم گیمینگ، خرید کارت گرافیک گیمینگ با کیفیت و میزان مرغوب بودن قطعات استفاده شده در ساختار کامپیوتر شما است. بروزکالا همواره در تلاش است تا علاوه بر ارائه بهترین محصولات، مقالاتی را به عنوان راهنمای خرید، برای شما تهیه کند تا شما بتوانید با آگاهی کامل، نسبت به خرید اقدام کنید.
- سوالات متداول:
1 . برای کنسولهای بازی استفاده از چه هاردی مناسبتر است؟
برای کنسولهای بازی ( مانند X box، PS و ... ) به طور معمول خرید هارد اکسترنال مناسبتر است، در حالی که برای سیستم کامپیوتری گیمینگ، معمولاً هارد اینترنال استفاده میشود.
2 . آیا یک هارد اینترنال پانصد گیگابایتی برای سیستم گیمینگ کافی است؟
اگر بیشتر بازیهای کمحجم، ساده و سبک میکنید، ممکن است این ظرفیت حافظه برای شما کافی باشد. اما از آنجایی که اکثر بازیهای محبوب امروزی حجم حداقل 20-30 گیگابایتی دارند و گاهی حتی به 100 گیگابایت میرسند، پیشنهاد ما به شما این است که از هاردی با ظرفیت بالاتر استفاده کنید.