راهنمای خرید مادربرد DDR3 (بررسی ۵ مدل پرطرفدار)

بسیاری از کاربران پس از مدتی به دلایل مختلفی تصمیم به تعویض مادربرد سیستم خود می‌گیرند. همانطور که قبلا در مقاله مادربرد چیست اشاره کردیم، مادربرد یکی از مهم‌ترین اجزای کامپیوتر محسوب می‌شود و درواقع می‌توان آن را یک برد مداری الکتریکی چاپی دانست که نقش بسزایی در سرعت و قدرت PC یا لپ تاپ شما دارد. این قطعه در برندهای مختلفی در بازار موجود است و مطابق با امکاناتی که دارد، دارای قیمت های متفاوتی نیز می باشد.

کار اصلی مادربرد ایجاد امکان برقراری ارتباط بین قطعاتی مانند رم، پاور، هارد، کارت گرافیک، سی پی یو و... است. مادربردهای مختلفی برای انواع گوناگون کامپیوتر تولید و عرضه می‌شوند که فروشگاه اینترنتی بروز کالا در ادامه قصد دارد از بین این موارد، بهترین مادربردهای DDR3 را به شما عزیزان معرفی کند. با ما همراه باشید.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • DDR3 چیست؟
  • نکات مهم قبل از خرید مادربرد DDR3
  • معرفی بهترین مادربرد ddr3

DDR3 چیست؟

DDR مخفف Double Data Rate و به معنای انتقال دیتای دو برابر است. قبل از این تکنولوژی، از SDR یعنی در هر کلاک پالس، 1 بیت استفاده می‌شد. اما با تکنولوژی DDR در هر کلاک پالس، 2 بیت منتقل ‌می‌شود و این گونه سرعت رم کامپیوتر دو برابر افزایش پیدا کرده است. این تکنولوژی دارای نسل‌های مختلف DDR1 تا DDR5 است. از تفاوت بین این نسل‌ها می‌توان به فاصله بین شکاف پین‌ها، ولتاژ و تاخیر زمانی اشاره کرد. در DDR3 نسبت به نسل‌های قبل از خود، فاصله بین شکاف بیشتر مشخص است؛ سرعت انتقال آن بالاتر است و البته ولتاژ و مصرف انرژی‌اش کمتر می‌شود. انواع مادربرد ddr3 برای گیمرها نیز محصولات مطلوبی به شمار می‌آیند. در ادامه به ارائه نکاتی در قالب راهنمای خرید مادربرد DDR3 می‌پردازیم.

پیشنهاد مطالعه: فرق رم ddr3 با ddr4

نکات مهم قبل از خرید مادربرد DDR3

قبل از خرید مادربرد DDR3 باید به چند نکته مهم توجه کنید تا این مادربرد بتواند عملکردی عالی داشته باشد و کامپیوتر شما را خنک نگه دارد. این گونه می‌توانید قابلیت‌ها و ویژگی‌های مادربردهای مختلف با برندها و مدل‌های متفاوت را با هم مقایسه کنید و در نهایت، بهترین مادربرد DDR3 را انتخاب نمایید. این را نیز بدانید که بسیاری از مادربردها کارت صدا و پورت صوتی داخلی دارند و این گونه دیگر نیاز به تهیه کارت صدای جداگانه نخواهید داشت.

  • فُرم فاکتور: یکی از فاکتورهایی که تعیین کننده سایز سیستم شما است، فرم مادربرد می‌باشد. مادربرد کوچک، معمولا برای هر کیسی مناسب است. اما مادربردی که بزرگ باشد، برای کیس کوچک و جمع و جور مناسب نخواهد بود. فرم فاکتور ویژگی‌های فیزیکی، اندازه و شکل برد را نشان می‌دهد. البته فرم فاکتور منبع تغذیه، سوکت‌های نصب و طرح فیزیکی کلی را نیز تعیین می‌کند. فرم فاکتورهای متداول در مادربرد ATX، Micro ATX، Mini ITX، Nano ITX و Pico ITX هستند.
  • سوکت CPU: باید این را بدانید که مادربردی که مد نظر شما قرار گرفته، از چه پردازشگرهایی پشتیبانی می‌کند. اینتل و AMD از سوکت‌های متفاوتی استفاده می‌کنند. اینتل از LGA بهره می‌برد و AMD از سوکت پردازنده PGA استفاده می‌کند.
  • رم RAM: این نوعِ مادربرد منتخب شما است که نوع و اسلات‌های موجود رم را معلوم و مشخص می کند. اگر بخواهیم مقدار ظرفیت رم را پیشنهاد کنیم، به نظر مدلی با رم 16 گیگابایتی مناسب خواهد بود.
  • اسلات‌های PCI: این پورت‌ها روی مادربرد قرار دارند و این گونه کارت‌های توسعه مستقیما روی این قطعه نصب می‌شوند. تعداد این اسلات‌ها با توجه به فرم مادربرد، متغیر است. به عنوان مثال، معمولا مادربرد ATX حداکثر از هفت اسلات PCI-e پشتیبانی می‌کند اما در مدل مینی این تعداد به ۱ هم می‌رسد.

حال می‌توانیم به معرفی بهترین مادربردهای DDR3 موجود در بازار بپردازیم. همچنین اگر قصد آشنایی با مادربرهای DDR4 را دارید، می‌توانید صفحه قیمت مادربرد DDR4 را مشاهده کنید.

پیشنهاد مطالعه: چطور مادربرد را ریست کنیم؟

 

معرفی بهترین مادربردهای DDR3 

در پایین به ترتیب به معرفی بهترین مادربردهای DDR3 موجود در بازار می‌پردازیم و شما عزیزان بعد از بررس مشخصات هر مادربرد، می‌توانید با کلیک بر روی نام آن وارد اطلاعات جزئی‌تر محصول شوید و از قیمت روز آن نیز اطلاع پیدا کنید. اولین مادربرد DDR3 ما متعلق به کمپانی خوش‌آوازه ایسوس است.

پیشنهاد مطالعه: فرق رم ddr4 و ddr5

1. مادربرد ایسوس GRYPHON Z87

فرم فاکتور این مادربرد Micro ATX است و از اینتل پشتیبانی می‌کند. سوکت پردازنده آن LGA 1150 و چیپست آن Intel Z87 است. از نسل 4 پردازنده‌های سری Core، سلرون و پنتیوم اینتل پشتیبانی می‌کند. مادربرد ایسوس GRYPHON Z87 دارای معماری رم دو کاناله و دارای 4 اسلات DIMM است. حداکثر رم پشتیبانی شده آن 32 گیگابایت و حداکثر ظرفیت هر اسلات 8 گیگابایت می‌باشد. مجهز به 4 پورت USB 3.0 و 4 پورت USB 2.0 در پنل پشتی و 4 پورت USB 2.0 و 2 پورت USB 3.0 در برد اصلی است. این مدل دارای 6 رابط SATA3 می‌باشد. از هارد دیسک‌های با ظرفیت بیشتر از 2.2 ترابایت پشتیبانی می‌کند. تراشه صدای Realtek ALC892 و خروجی 8 کاناله صدا دارد. مجهز به یک درگاه اترنت Intel 1217-V 1GbE است. دارای درگاه HDMI نیز می‌باشد. به فناوری Ai Charger مجهز است که برای شارژ وسایل به کار می‌رود. با ویندوز 7 و 8 سازگاری دارد و دارای خروجی تصویر با رزولوشن 4K است.

2. مادربرد ایسوس H81M-C

این مادربرد از فرم فاکتور Micro-ATX بهره می‌برد. سوکت پردازنده آن LGA 1150 است و دارای چیپست Intel H81 می‌باشد. مادربرد ایسوس H81M-C از نسل 4 پردازنده‌های سری Core (بهترین cpu برای مادربرد ddr3)، سلرون و پنتیوم اینتل پشتیبانی می‌کند. حداکثر ظرفیت رم آن 16 گیگابایت و حداکثر ظرفیت هر اسلات 8 گیگابایت است. معماری رم این مادربرد دو کاناله است و دارای 2 اسلات DIMM می‌باشد. از اینتل XMP پشتیبانی می‌کند. این مادربرد دارای دو درگاه SATA 6Gb/s و دو درگاه SATA 3Gb/s است. این محصول دارای USB Type-C نیست اما از USB Type-A بهره می‌برد که شامل 2 عدد USB 3.0 و 4 عدد USB 2.0 در پشت و 4 عدد USB 2.0 در جلو می‌شود. یک درگاه اترنت از نوع Realtek RTL8111G 1GbE دارد و از بلوتوث و وای فای بهره‌مند نیست. از صدای 7.1 کاناله پشتیبانی می‌کند و دارای تراشه صدا Realtek ALC887 می‌باشد. این مادربرد ایسوس دارای درگاه HDMI و DisplayPort نیست و ویندوز 7 و 8 پشتیبانی می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: بهترین مادربردها تا ۵ میلیون تومان کدام اند؟

3. مادربرد MSI A68HM-E33 V2

این محصول از سری Classic دارای 1 سوکت از نوع FM2+ است و از تراشه AMD A68H بهره می‌برد. این مادربرد 1 پورت HDMI دارد و از تراشه شبکه Realtek RTL8111G Gigabi LAN و تراشه کارت صدای Realtek ALC887 Codec بهره می‌برد. این مادربرد DDR3 دارای 2 پورت USB 3.0 و 2 پورت USB 2.0 به همراه 4 پورت SATA 6Gb/s و 3 پورت صدا است و فرم فاکتور آن نیز micro ATX می‌باشد. حداکثر رم قابل پشتیبانی آن 32 گیگابایت بوده و قابلیت XMP و AMP دارد. همان‌طور که مشخص است، مادربرد MSI مدل A68HM-E33 V2 از پردازنده‌های AMD A-series / Athlon Series Processor پشتیبانی می‌کند. یک پورت PS/2 کیبورد و یک پورت PS/2 ماوس هم دارد.

مادربرد MSI A68HM-E33 V2

4. مادربرد ایسوس M5A78L-M Plus/USB3

فرم فاکتور این محصول Micro ATX است و دارای یک عدد سوکت پردازنده از نوع AMD AM3+ می‌باشد. چیپست آن نیز AMD 760G است. تعداد اسلات حافظه رم آن 4 عدد است و همان‌طور که می‌دانید نوع حافظه پشتیبانی شده آن نیز DDR3 می‌باشد. پیکربندی حافظه این قطعه دو کاناله و حداکثر حافظه پشتیبانی شده آن 32 گیگابایت است. این مدل دارای یک عدد اسلات PCI Express x16 است. مادربرد ایسوس M5A78L-M Plus/USB3 دارای ۴ پورت USB 2.0 و ۲ پورت USB 3.1 و پورت‌هایی برای اتصال ماوس و کیبورد است. برای اتصال به مانتیور نیز یک پورت VGA و یک پورت DVI در نظر گرفته شده است. این محصول جزو محصولات خوب DDR3 است که در بین تمامی مادربردها، میان رده محسوب می‌شود.

پیشنهاد مطاله: نکات خرید بهترین مادربرد کامپیوتر

مادربرد ایسوس M5A78L-M Plus/USB3

5. مادربرد گیگابایت B75M-D3V

این مدل دارای فرم فاکتور micro ATX است و یک سوکت پردازنده از نوع LGA 1155 دارد. معماری حافظه مادربرد گیگابایت B75M-D3V دو کاناله است و حداکثر حافظه پشتیبانی شده نیز 16 گیگابایت می‌باشد. همچنین دارای دو اسلات PCI Express x1، یک اسلات PCI Express x4 و یک اسلات PCI است. یک کانوکتور SATA 3.0 و 5 کانوکتور eSATA 2.0 دارد. این محصول دارای 2 پورت USB 3.0 و 4 پورت USB 2.0 می‌باشد. اما پورت HDMI و USB Type-c در آن دیده نمی‌شود و دارای بلوتوث و ورودی صدای S/PDIF نیست. کارت شبکه Atheros GbE LAN است. این مادربرد گیگابایت از پردازنده‌های خانواده پنتیوم و Core i و سلرون پشتیبانی می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: چرا بایوس مادربرد بوق میزند؟

مادربرد گیگابایت B75M-D3V

سخن پایانی

در این راهنمای خرید مادربرد DDR3 با هم بخشی از ویژگی‌های چند محصول پرفروش و محبوب را مرور کردیم. برندهای ایسوس، گیگابایت و MSI در دنیای مادربردها با هر مدلی بسیار محبوب و پرطرفدار هستند. مدل‌هایی مانند مادربرد GA-Z77-D3H و مادربرد GA-Z97P-D3 از برند گیگابایت و مادربرد B85M-F و مادربرد P8H61-M از ایسوس، مدل‌های پرفروش دیگر هستند. شما عزیزان می‌توانید با مراجعه به فروشگاه اینترنتی بروز کالا از انواع مختلفی مادربرد دیدن فرمایید. همچنین این امکان را خواهید داشت تا در مورد محصول مورد نیازتان با کارشناسان بروز کالا مشورت کنید تا از بهترین تجربه خرید بهره‌مند گردید.

سؤالات متداول

1. DDR3 چیست و چه تفاوتی با نسل‌های قبلی دارد؟

DDR3 (Double Data Rate 3) نوعی حافظه رم است که در سال 2007 معرفی شد. این نوع حافظه نسبت به DDR2 دارای سرعت بالاتر و مصرف انرژی کمتری است. DDR3 دارای 240 پین است و برای استفاده از آن باید مادربرد خاصی انتخاب شود که با این نوع حافظه سازگار باشد.

2. آیا مادربردهای DDR3 با DDR2 و DDR4 سازگار هستند؟

خیر، مادربردهای DDR3 به هیچ وجه با DDR2 یا DDR4 سازگار نیستند. هر نسل از حافظه‌های DDR دارای شکاف‌های متفاوتی است که مانع از نصب نادرست آنها می‌شود. بنابراین، اگر مادربرد شما از DDR3 پشتیبانی می‌کند، نمی‌توانید رم‌های DDR2 یا DDR4 را روی آن نصب کنید.

3. چه ویژگی‌هایی باید در انتخاب مادربرد DDR3 مد نظر قرار گیرد؟

- فرم فاکتور: مطمئن شوید که مادربرد با کیس شما سازگار است.
- سوکت CPU: سوکت باید با پردازنده‌ای که قصد دارید استفاده کنید، مطابقت داشته باشد.
- تعداد اسلات‌های RAM: تعداد اسلات‌ها بر اساس نیاز شما برای ارتقاء RAM مهم است.

4. چه نوع پردازنده‌هایی با مادربردهای DDR3 سازگار هستند؟

مادربردهای DDR3 معمولاً با پردازنده‌های Intel و AMD از نسل‌های قدیمی‌تر سازگار هستند. برای مثال، پردازنده‌های Intel Core i7 و i5 نسل سوم و چهارم معمولاً با مادربردهای DDR3 کار می‌کنند.

5. آیا هنوز هم استفاده از مادربردهای DDR3 منطقی است؟

بله، اگر شما به دنبال یک سیستم اقتصادی هستید یا از آن برای کارهای سبک مانند وب‌گردی و اداری استفاده می‌کنید، مادربردهای DDR3 گزینه مناسبی هستند. اما برای کارهای سنگین‌تر مانند بازی‌های جدید یا نرم‌افزارهای حرفه‌ای، بهتر است به سراغ نسل‌های جدیدتر مانند DDR4 یا DDR5 بروید.