کارت گرافیک به عنوان یکی از قطعات کامپیوتر و لپ تاپ و حتی تلفن های هوشمند می باشد که در داخل آن ها استفاده میشود و می توان گفت از مهمترین و گرانترین بخشهای یک سیستم است. این قطعه بر روی مادربرد نصب میشود و در حقیقت یک کارت توسعه است که وظیفه آن دریافت اطلاعات و کدها از سیستم مرکزی و فرستادن آنها به مانیتور میباشد. در واقع کیفیت تصویر در صفحه نمایش ارتباط مستقیم با کارت گرافیک دارد و هرچه کیفیت کارت گرافیک بیشتر و بالاتر باشد، کیفیت تصویر نیز بالاتر است. تراشه مرکزی یا همان GPU، پراهمیتترین بخش کارت گرافیک میباشد. کارت گرافیک انواع مختلفی دارند که هر کدام از قیمت و سطح کیفیتی متفاوتی برخوردارند. در ادامه به نقد و بررسی کارت گرافیک 0XFX RX 58 میپردازیم.
برای بررسی قیمت و خرید کارت گرافیک از سایت بروز کالا کلیک کنید.
سر فصلهای مقاله :
- طراحی کارت گرافیک XFX RX 580
- تراشه در کارت گرافیک XFX RX 580
- سیستم خنک کننده در کارت گرافیک XFX RX 580
- اورکلاک کارت گرافیک XFX RX 580
- مشخصات فنی کارت گرافیک XFX RX 580
طراحی کارت گرافیک XFX RX 580 :
کارت گرافیک XFX RX 580 دارای معماری منحصر به فرد Polaris کمپانی AMD مجهز است. طراحی پوشش آن به دو هشت ضلعی مجهز است که برخلاف طرح صاف مدل سری 400 میباشد. این کارت گرافیک از نسل چهارم GNC بهره میبرد که به علاوه تکنولوژی 14 نانومتری FinFET، باعث کاهش مصرف انرژی و همچنین آسیبهای ناشی از گرما و حرارت شده و همچنین نویز تولید شده توسط کارت گرافیک را کاهش داده است. ضمننا پوشش این کارت گرافیک، دارای صفحهی پشتی با عرض بیشتر از PCB میباشد.
تراشه در کارت گرافیک XFX RX 580 :
این کارت گرافیک دارای تراشه POLARIS XLX 20 میباشد. در این تراشه که محصول کمپانی AMD است، از 3204 واحد STREAMPROCESSOR بهره برده شده است و این مسئله باعث شده تا این کارت گرافیک، دارای بیشترین سرعت و قدرت پردازش در اجرای بازیها و برنامهها باشد. سرعت تراشه در کارت گرافیک XFX RX 580 از 1366 مگاهرتز شروع شده و توانایی افزایش یافتن تا 1386 مگاهرتز را نیز دارد. این مسئله کارت گرافیک XFX RX 580 را به یک کارت گرافیک مناسب بازی تبدیل میکند.
سیستم خنک کننده در کارت گرافیک XFX RX 580 :
این کارت گرافیک در قسمت پشتی دارای یک صفحه آلومینیومی است که توانایی جذب دمای تولید شده توسط برد را دارد ضمنا آن را در خود دفع میکند که این کار باعث میشود که دمای کارت گرافیک کاهش یابد. در ضمن در این کارت گرافیک از یک خمیر سیلیکون استفاده شده که میتواند تا 30 درصد دمای حافظه رمهای کارت گرافیک را کاهش دهد، که این امر تا حدود 5 درصد از دمای تولید شده توسط کارت گرافیک را میکاهد.
در کارت گرافیک XFX RX 580، از خازنهای XL بهره برده شده که این امر باعث کنترل مقدار برد و همچنین نوسانات برق میشود. این خازنها مقدار برق ورودی و ضمناً برق داخل کارت گرافیک را کنترل میکنند. به همین خاطر، علاوه بر اینکه در مصرف برق صرفه جویی میشود، میزان دمای تولید شده توسط تراشه نیز به حداقل مقدار ممکن میرسد.
در این کارت گرافیک همچنین، از دو فن و یک هیت سینک بزرگ استفاده شده که تا 40 درصد نسبت به نسل قبلی خود، افزایش خنک کنندگی دارد. ضمنا چهار لوله انتقال حرارت مسی نیز در این کارت گرافیک وجود دارد که گرمای تولید شده توسط GPU را بین خود توزیع میکنند و دو فن به طور مداوم به خنک کردن آنها میپردازند. البته این فن ها از این توانایی برخوردارند که وقتی بار GPU کم است خود را غیر فعال کرده و در هنگام کارهای سنگینتر مجددا فعال شوند. در همه مدلهای کارت گرافیک XFX RX 580، فن ها بسیار کم صدا میباشند.
سیستم این خنک کننده این کارت گرافیک آن را تبدیل به یکی از بهترین کارت گرافیکهای گیمینگ کرده است. همچنین چند مدل دیگر از کارت گرافیک وجود دارد، که به این سیستم خنک کننده مجهز هستند. میتوانید نقد و بررسی هر کدام از آنها را از این بخش بخوانید؛
- بررسی کارت گرافیک GTX 1050 ti
- بررسی کارت گرافیک Biostar G210
اورکلاک کارت گرافیک XFX RX 580 :
از بین مدلهای کارت گرافیک RX 580 تولید شده سری GTS، توسط شرکت XFX، بیشترین اورکلاک متعلق به مدل Radeon RX 580 GTS Black Edition 8GB، با کلاک 1405 مگاهرتز میباشد که میتواند با قابلیت تنظیم +OC آن را تا 1405 نیز افزایش داد. این مدل همچنین دارای کلاک حافظه 8000 مگاهرتزی به همراه باس 256 بیتی است. اما در بین پنج مدل XFX RX 580، دو مدل GTR-S Black Edition با کلاک 1340 و کلاک 1450 در تنظیمات +OC، بالاترین اورکلاک را دارند. این دو مدل در دو رنگ LED سفید و قرمز موجود هستند و در سایر ویژگی ها با یکدیگر مشترکند. در همه مدل های کارت گرافیک XFX RX 580، فن ها بسیار کم صدا میباشند.
در مدل Radeon RX 580 GTS XXX Edition که در دو حافظه چهار و هشت گیگابایتی موجود است، هر دو از کلاک 1386 مگاهرتزی برخوردار هستند و با قابلیت تنظیم +oc میشود آن را تا 1386 مگاهرتز بالا برد. کلاک حافظه در مدل هشت گیگابایت، 8000 مگاهرتز و در مدل چهار گیگابایتی، 7000 مگاهرتز میباشد.
کارت گرافیک XFX RX 580، دارای دو حال در محیط بایوس است که این امکان را به شما میدهد تا بر اساس نیاز خود کارت گرافیک را برنامهریزی کنید. شما میتوانید کارت گرافیک خود را در حالت GAMING و یا MINING قرار دهید.
کمپانی XFX بخاطر ای که بتوانید از حالت اورکلاک بر کارت گرافیک XFX RX 580 بهره ببرید، دو حالت قرار داده تا بتوانید گرافیک را در هم بایوس مادربرد و هم در ویندوز اورکلاک کرده و از بیشترین سرعت آن استفاده کنید.
مشخصات فنی کارت گرافیک XFX RX 580 :
در بررسی کارت گرافیک XFX RX 580 باید گفت، مجهز به هسته گرافیکی Radeon RX 580 است که تولید آن به عهده برند AMD میباشد. در این هسته از 2034 عدد هسته Polaris 20 XTX بهره برده شده. پنچ پورت خروجی در این کارت گرافیک وجود دارد که شامل یک پورت HDMI، یک پورت DVI و سه پورت DISPLAY هستند. نوع حافظه این کارت گرافیک GDDR5 است. رزولوشن نیز 4096 X 2160 میباشد.
سخن پایانی :
کارت گرافیک، همانطور که گفته شد از مهمترین بخشهای یک سیستم است و کیفیت آن نقش اساسی در سیستم شما بازی میکند. در این مقاله به بررسی کارت گرافیک XFX RX 580 پرداختیم سعی کردیم تا اطلاعات کافی درباره ویژگیهای آن در اختیارتان قراردهیم تا بتوانید با مطالعه آن و مقایسه با انواع دیگر کارت گرافیک، بهترین انتخاب را داشته باشید.
سوالات متداول :
1 . دو مدل کارت گرافیک GTR-S Black Editionچه تفاوتی با یکدیگر دارند ؟
این دو مدل فقط در رنگ LED با همدیگر تفاوت دارند، که یک قرمز و دیگری سفید میباشد.
2 . قیمت کارت گرافیک XFX RX 580 چقدر میباشد ؟
کارت گرافیکهای XFX RX 580، بسیار مقرون به صرفه هستند و قیمت انها در رنج مناسبی قرار دارد و در عین حال از کیفیت و عملکرد بسیار خوبی نیز برخوردارند.