شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چگونه میتوان فهمید که آیا کیس کامپیوتر وایفای دارد یا نه؟ و نیز اینکه با رجوع به کدام بخش در یک کامپیوتر خانگی میتوان از وجود این قابلیت مطلع شد. این مسئله از آن جهت اهمیت دارد که امروزه اکثر سیستمهای پیشرفته از جمله لپ تاپها، تلویزیونها و غیره مجهز به Wi-Fi هستند و وجود این قابلیت کمک میکند تا بتوان دستگاههای گوناگون را از طریق Wi-Fi و بدون نیاز به سیم و کابل، به راحتی و در عرض چند ثانیه به یکدیگر متصل نمود.
اتصال دستگاههای مختلف خود میتواند قابلیتها و امکانات جدیدی را برای شما به عنوان کاربر فراهم آورد. برای نمونه با اتصال گوشیهای موبایل هوشمند به تلویزیون میتوان فایلهای مختلف اعم از فیلمها، تصاویر و موزیکها را در عرض مدت کوتاهی به تلویزیون انتقال داد تا از طریق آن پخش و اجرا گردد. همچنین امکانی مثل اشتراکگذاری صفحهی یک گوشی موبایل یا کامپیوتر روی تلویزیون به شما اجازه میدهد تا حتی بتوانید صفحات یک کتاب الکترونیکی را از روی تلویزیون و در صفحه نمایش وسیع آن مطالعه نمایید. این تنها یکی از چندین کاربرد گستردهای است که با اتصال دستگاههای هوشمند مختلف فراهم میگردد. در برخی از موارد شاید حتی به این نیاز پیدا کنید که کیس کامپیوتر خانگی خود را به یک لپتاپ متصل نمایید.
اما سوال اینجاست که آیا میتوان کیس کامپیوتر را به لپتاپ وصل کرد؟ و اگر این امکان وجود دارد، چگونه کیس کامپیوتر را به لپتاپ وصل کنیم؟ با ما در ادامهی این مطلب از مجله بروزکالا همراه باشید تا به تمام این پرسشهایتان پاسخ داده شود.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- از کجا بفهمیم کیس کامپیوتر وایفای دارد یا نه؟
- بررسی سخت افزاری کیس برای پیدا کردن کارت وایفای
- اگر کیس کامپیوتر کارت وایفای نداشته باشد چه کنیم؟
- بررسی نرمافزاری کامپیوتر برای پیدا کردن کارت وایفای
- آیا میتوان کیس کامپیوتر را به لپتاپ وصل کرد؟
- اتصال کیس کامپیوتر و لپتاپ از طریق اترنت
از کجا بفهمیم کیس کامپیوتر وایفای دارد یا نه؟
یک راهکار آسان برای فهمیدن اینکه کامپیوتر خانگی شما به وایفای مجهز است یا خیر، این است که مدل مادربرد آن را در گوگل جستجو کنید و در بخش مشخصات آن ببینید که آیا ماژول یا قطعهی مربوط به اتصال بیسیم از طریق Wi-Fi برای آن قید شده است یا خیر. برای نمونه در جدول مشخصات مادربردی که از قابلیت Wi-Fi پشتیبانی میکند، ممکن است در بخش ویژگیهای ماژول ارتباطات بیسیم موارد زیر به چشم بخورد:
Wireless Communication Module:
- Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, supporting 2.4/5 GHz Dual-Band
- BLUETOTH 4.2,4.1, BLE,4.0,3.0,2.1+EDR
- Support for 11ac wireless standard and up to 867Mbps data rate
اگرچه امروزه دیگر تقریباً عموم لپ تاپها و نیز اکثر کامپیوترهای رومیزی جدید با ماژول سختافزاری لازم برای اتصال Wi-Fi که روی انواع مادربرد تعبیه شده است، تولید میگردند؛ اما با این وجود اکثر کامپیوترهای رومیزی قدیمیتر از این قابلیت برخوردار نیستند. برای اینکه بدانید کامپیوتر شما وایفای دارد یا نه، در واقع شما باید از وجود یا عدم وجود آداپتور وایفای در کامپیوتر خود مطلع شوید؛ اما متاسفانه بخش مشخصی در کامپیوتر وجود ندارد که بتوان گفت با مراجعه به آن به راحتی میتوانید از وجود آن اطلاع یابید.
البته همچنان روشهای سختافزاری و نرمافزاری مخصوصی برای این کار وجود دارد که نیازمند کمی اطلاعات تخصصی است. برای مثال شما باید با شکل یک آداپتور وایفای آشنایی داشته باشید تا بتوانید با نگاهی به داخل کیس و بررسی مادربرد، آن را بیابید.
بررسی سخت افزاری کیس برای پیدا کردن کارت وای فای
آداپتور یا کارت Wi-Fi قطعهای است که باعث میشود کامپیوتر بتواند به واسطهی آن به یک شبکهی بیسیم متصل گردد. آداپتور وایفای معمولاً بخشی از مادربرد کامپیوتر است که در برخی موارد ممکن است از یک زیربرد کوچک به جای آن استفاده شده باشد. همچنین ممکن است آداپتور وای فای سیستم شما کارتی باشد (چیزی شبیه کارت گرافیک) که به یک اسلات PCI متصل شده است.
تصویر بالا نمونهای از Wi-Fi NIC یا کارت رابط شبکه است که در کامپیوترهای رومیزی سنتی از آن استفاده میشود. در لپتاپها و نوتبوکها نیز نوع کوچکتری از همین کارت مورد استفاده قرار میگیرد. این قطعه در دستگاههای کوچکتر یا نوتبوکها و لپتاپهای بسیار باریک به طور کامل به صورت یکپارچه روی مادربرد تعبیه میگردد که برای افراد غیر حرفهای به راحتی از سایر قطعات قابل تشخیص نیست.
اگر کیس کامپیوتر کارت وای فای نداشته باشد چه کنیم؟
حتی اگر کیس کامپیوتر شما به Wi-Fi مجهز نباشد، باز هم جای نگرانی نیست؛ زیرا به راحتی میتوانید یک تراشهی وایفای را به طور جداگانه خریداری نموده و به مادربرد خود متصل نمایید. همچنین چنانچه آداپتور Wi-Fi در کامپیوتر شما وجود ندارد، تنها کافی است از وجود یک پورت یا درگاه USB روی آن اطمینان حاصل کنید. زیرا این امکان برای شما وجود دارد که از یک دانگل وایفای USB که چیزی شبیه به یک فلش ساده است، برای این منظور بهره گیرید. احتمالاً یک سیدی یا چیزی معادل آن نیز همراه با مودم دانگلی که خریداری مینمایید، به شما ارائه میگردد که میتوانید به کمک آن درایورهای لازم را روی سیستم خود نصب کنید. فقط با نصب درایورها و اتصال آداپتور وایفای USB یا همان مودم دانگل به درگاه USB کیس کامپیوتر، سیستم شما هم از قابلیت Wi-Fi برخوردار میگردد.
بررسی نرمافزاری کامپیوتر برای پیدا کردن کارت وای فای
جدا از بررسی سختافزاری، با بررسی نرمافزاری در داخل کامپیوتر نیز میتوان از وجود یا عدم وجود کارت Wi-Fi اطلاع یافت. برای مثال اگر سیستم شما یک کامپیوتر رومیزی قدیمی است که نسخهی ویندوز 7 روی آن کار میکند، احتمال دارد که سختافزار لازم را برای اتصال وای فای نداشته باشد. برای بررسی آن لازم است مراحل زیر را طی کنید:
- از منوی Start ویندوز وارد Control Panel شوید. روی Network and Internet کلیک کنید و سپس Network Sharing Center را انتخاب نمایید. حال روی Change Adaptor Settings در قسمت سمت چپ کلیک کنید. در صورتی که Wireless Network Connection به عنوان اتصالی که در دسترس است، در فهرست دیده میشود؛ سیستم شما Wi-Fi را پشتیبانی میکند.
- اگر Wireless Network Connection در فهرست دیده نمیشود، روی دکمهی Back کلیک کنید و سپس در سمت چپ صفحه روی گزینهی Control Panel Home کلیک نمایید. حال روی Hardware and Sound و سپس در قسمت Device manager روی Devices and Printers کلیک کنید. بعد از آن روی گزینهی Network Adaptors دابل-کلیک کنید. چنانچه دستگاهی شامل عبارت "wireless"، "Wi-Fi" یا "WLAN" در فهرست ظاهر شد، کامپیوتر از قابلیت وایفای پشتیبانی میکند؛ اما اگر فقط کارت شبکهی محلی (Local area network) و یا اترنت (Ethernet) در فهرست دیده شود، به این معنی است که سیستم شما فاقد قابلیتهای ارتباطی بیسیم است.
آیا میتوان کیس کامپیوتر را به لپتاپ وصل کرد؟
بدون شک بله. گاهی اوقات ممکن است مواردی پیش بیاید که احتیاج داشته باشید یک کیس کامپیوتر را به لپتاپ متصل نمایید. به عنوان نمونه زمانی که بخواهید حجم زیادی از اطلاعات یا فایلها را بین دو سیستم جابهجا کنید. راههای زیادی برای اتصال کیس کامپیوتر به لپتاپ وجود دارد که هر کدام امکانات ویژهای را به شما ارائه میدهد. یکی از این روشها استفاده از Remote Desktop است که به شما امکان میدهد تا با لپتاپ خود طوری کاری کنید که گویی پشت کامپیوتر رومیزی خود نشستهاید و در واقع در حال کار با آن هستید. برای دسترسی از طریق لپتاپ به یک کامپیوتر رومیزی که در فاصلهی دورتری نسبت به لپتاپ قرار دارد و ارتباط باسیمی نیز بین آنها برقرار نیست، میتوانید مراحل زیر را دنبال کنید:
- در منوی Start، All Program، سپس Accessories و بعد از آن Remote Desktop Connection را انتخاب کنید. با این کار کادر محاورهای Remote Desktop Connection باز میشود.
- اگر نام کامپیوتری که میخواهید به آن متصل شوید در لیست کشویی موجود است، آن را انتخاب نمایید، در غیر این صورت نام آن را تایپ کنید. تا اینجا باید کامپیوتر برای پذیرش اتصال Remote Desktop پیکربندی شده باشد.
- روی دکمهی Connect کلیک کنید. این کار برای این است که با استفاده از یک حساب کاربری روی کامپیوتر رومیزی وارد آن شوید.
- در پنجرهی امنیتی، نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. از همین فرآیند برای ورود به رایانهی دیگر هم استفاده نمایید.
- روی OK کلیک کنید. چند ثانیه صبر کنید. در نهایت صفحهنمایش لپتاپ تغییر میکند و چیزی که روی صفحه مشاهده خواهید کرد، محتویات صفحهنمایش کامپیوتر دیگر است. در صورتی که ماوس را روی لپتاپ حرکت دهید، میبینید که ماوس روی صفحهی کامپیوتر رومیزی هم حرکت میکند. این موضوع در مورد استفاده از صفحهکلید هم صادق است و به طور کلی گویی شما پشت آن کامپیوتر نشستهاید و در حال کار با آن هستید.
- برای قطع اتصال کافی است روی علامت × موجود در نوار بالای صفحه کلیک کنید و OK را بزنید.
اتصال کیس کامپیوتر و لپتاپ از طریق اترنت
یک روش دیگر اتصال کیس کامپیوتر و لپتاپ از طریق یک کابل اترنت است که امکان انتقال فایلها را بین دو سیستم برای شما مهیا میکند. برای این منظور ابتدا یک سر کابل متقاطع (Crossover) را به پورت اترنت لپتاپ وصل کنید. سر آزاد کابل را در پورت آداپتور اترنت کامپیوتر رومیزی وارد کنید.
روی منوی Start ویندوز در لپتاپ کلیک نمایید. حال در منوی اصلی روی گزینهی Control Panel کلیک کنید. در کادر جستجوی موجود در گوشهی سمت راست بالای پنجرهی پاپ-آپ Control Panel، عبارت network را تایپ و روی عنوان Network and Sharing Center در پنل اصلی صفحه کلیک نمایید. اگر پنجرهی کنترل پنل شما روی Classic View تنظیم شده است، روی آیکون Network and Sharing Center دو بار پشت سر هم کلیک کنید تا باز شود. حال روی آیکون Unidentify network در نقشهی موجود در بالای پنجرهی اصلی Network and Sharing Center دو بار پشت سر هم کلیک کنید. سپس نشانگر ماوس را روی نام کامپیوتر رومیزی مورد نظر حرکت دهید و برای برقراری اتصال روی آن دو بار پشت سر هم کلیک کنید. در صورتی که از شما خواسته شد، نام کاربری و رمز عبور مربوط به دسترسی به کامپیوتر رومیزی را وارد نمایید. اکنون اتصال بین دو دستگاه برقرار شده است.
خلاصه
اکثر کامپیوترهای قابل حمل با کارت وایفای داخلی تولید میشوند اما بسیاری از کامپیوترهای رومیزی امکانات سختافزاری لازم برای اتصال Wi-Fi را ندارند. شما میتوانید از روشهای سختافزاری و نرمافزاری عنوانشده در این مطلب از وجود یا عدم وجود آداپتور وایفای در سیستم خود اطلاع یابید. به علاوه شما میتوانید با استفاده از Remote Desktop یا اتصال اترنت که در بالا توضیح داده شد یک کامپیوتر رومیزی را به یک لپتاپ متصل نمایید و از امکانات حاصل از این اتصال بهره ببرید. ضمن تشکر از همراهی شما، امیدواریم که مطالعهی این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. همچنین برای خرید کیس کامپیوتر از بروزکالا میتوانید به فروشگاه اینترنتی این مجموعه مراجعه فرمایید.
سوالات متداول
- آیا همهی کامپیوترها وایفای دارند؟
خیر. اگرچه امروزه تقریباً عموم لپتاپها، نوتبوکها و سایر کامپیوترهای قابل حمل از قابلیت Wi-Fi برخوردار هستند، اما همچنان در مورد کامپیوترهای رومیزی خانگی این موضوع صادق نیست. اکثر کامپیوترهای رومیزی به دلیل اینکه همواره در محلی ثابت هستند و جابهجا نمیشوند، نیاز چندانی به Wi-Fi پیدا نمیکنند و به جای آن میتوان از اتصال اترنت باسیم استفاده نمود که سرعت و پایداری بیشتری را برای کاربر فراهم مینماید.
- چرا همهی کامپیوترها وایفای ندارند؟
اینجا مسئلهی هزینه و تقاضا مطرح است. برخی از افراد هستند که به Wi-Fi روی کامپیوتر خود نیاز ندارند و افراد بسیاری هم وجود دارند که اتصال باسیم را ترجیح میدهند. به کار گیری کابلها به جای ارتباط Wi-Fi سرعت بالاتر در انتقال دادهها و اتصالات پایدارتری را ارائه میدهد. در عوض از Wi-Fi بیشتر برای دستگاههای قابل حمل همچون گوشیهای تلفن همراه هوشمند و لپتاپها استفاده میشود. از سوی دیگر استفاده از یک کارت وایفای خارجی یا USB نسبت به کارت Wi-Fi داخلی روی مادربرد هزینهی کمتری دارد.
- چگونه میتوان به کیس کامپیوتری که وایفای ندارد، این قابلیت را اضافه کرد؟
به طور کلی دو راه برای اتصال Wi-Fi وجود دارد: کارتهای Wi-Fi و دانگلهای Wi-Fi. معمولاً استفاده از یک کارت وایفای انتخاب بهتری است زیرا عملکردهای آن نسبت به دانگل وایفای گستردهتر است و اتصالات پایدارتری را ارائه میدهد که باعث میشود دادهها و اطلاعات با سرعت و پایداری بیشتری جابهجا شود. از سوی دیگر دانگلهای وایفای قیمت مقرونبهصرفهتری دارند و اتصال آنها نیز به کامپیوتر آسانتر است.