امروزه با توجه به قرارگرفتن در عصر تکنولوژی و ظهور ابزار و دستگاههای دیجیتال پیشرفته، وبکم ها رفته رفته به ابزاری ضروری برای برقراری ارتباط و تولید محتواهای متنوع تبدیل شده اند. افزایش روزافزون جلسات و کنفرانس های برخط، تماسهای تصویری زنده، آموزشهای آنلاین و مواردی از این قبیل، باعث شده است تا محبوبیت وبکم ها گسترش یابد. از همین رو تولیدکنندگان محصولات دیجیتال و سیستمهای کامپیوتری همواره سعی دارند تا تجهیزات ارتباطی از جمله وبکم های خود را ارتقا دهند و امکانات بیشتری را به آنها بیفزایند که از جنبه های مختلف برای کاربران مفید واقع شود. (برای مشاهده و خرید وب کم می توانید وارد صفحه لینک شده شوید.)
چه در حال ضبط محتواهای آموزشی باشید و چه پای سیستم کامپیوتری خود در حال اجرای یک ویدئوکنفرانس برای مشتریانتان باشید، کاربرد وبکم برای شما چیزی فراتر از یک دوربین فیلمبرداری صرف است. چرا که شما در بسیاری از موارد حتی قبل از ضبط تصویر، به ضبط صدای باکیفیت نیاز خواهید داشت. بنابراین یکی از امکاناتی که کاربران تمایل دارند همراه وبکمهای خود از آن بهره مند باشند، برخورداری از یک میکروفون مناسب است.
سر فصلهای مقاله :
- آیا وبکم لپتاپ میکروفون دارد؟
- کیفیت میکروفون لپتاپ چطور است؟
- آیا وبکم های جانبی میکروفون دارند؟
- آیا استفاده از وبکم جانبی جوابگو است؟
- آیا در صورت استفاده از وبکم به هدست نیاز خواهید داشت؟
- عملکرد میکروفون های جانبی چگونه است؟
آیا وبکم لپتاپ میکروفون دارد؟
پاسخ این سوال مثبت است. میتوان گفت عموم کامپیوترهای پیشرفته ی جدید از جمله کامپیوترهای قابل حمل که با عنوان لپ تاپ، نوتبوک، الترابوک و غیره شناخته می شوند، در صورتی که وبکم داشته باشند، از یک میکروفون داخلی هم برخوردار هستند.
میکروفون داخلی همانطور که از نام آن هم پیداست، توسط تولیدکننده در داخل دستگاه کامپیوتری شما قرار داده شده است. این میکروفون ها معمولاً در بدنه ی لپتاپ یا قاب صفحهنمایش آن تعبیه می شوند؛ به گونه ای که عموماً با نگاهی ساده می توانید محل قرارگیری آنها را که به شکل سوراخهایی کوچک است، پیدا کنید.
با این حال شما می توانید با انجام یک بررسی دقیقتر از وجود میکروفون در لپتاپ خود مطمئن شوید. برای این کار در سیستم عاملهای مختلف ویندوز یا مک و همچنین در نسخه های گوناگون هر یک از این سیستم عامل ها، مسیرهای متفاوتی را باید طی کنید. با توجه به نوع و نسخه ی سیستم عاملی که روی کامپیوتر شما نصب شده است، از طریق بخش تنظیماتِ مربوط به سخت افزارها یا دستگاههای ورودی و خروجی می توانید مشاهده کنید که آیا در لیست دستگاههای ورودی صوتی، میکروفون هم وجود دارد یا خیر.
کیفیت میکروفون لپتاپ چطور است؟
کیفیت صدایی که توسط میکروفونهای داخلی لپتاپها، نوتبوکها، انواع تبلت و غیره ضبط یا منتقل میشود، معمولاً در حد متوسط است و کمتر پیش میآید که این میکروفونها از کیفیت فوقالعادهای برخوردار باشند. اشکال اصلی این میکروفونها در این است که روی بدنهی لپتاپ نصب شدهاند. به همین دلیل حتی اگر درست روبهروی سیستم نشسته و در حال صحبت باشید، فاصلهی زیادی بین میکروفون و دهان شما وجود خواهد داشت. همین عامل باعث می شود تا صداهای اضافه ی زیادی از محیط هم از طریق میکروفون دریافت شود.
در صورتی که بخواهید در فاصله ی دورتری نسبت به لپتاپ، مثلاً کنار یک وایت برد بایستید یا راه بروید و همزمان صحبت کنید، شرایط بدتر هم خواهد شد. بنابراین این میکروفون ها زمانی می توانند برای شما جوابگو باشند که تنها با فاصله ی کمی روبه روی لپتاپ بنشینید و نیاز مداوم به ضبط صدای باکیفیت نداشته باشید. در موارد دیگر شما می توانید با تهیه ی یک وبکم جانبی، هدست یا یک میکروفون جانبی امکان ضبط صدای باکیفیتتری را برای خود فراهم نمایید.
آیا وبکمهای جانبی میکروفون دارند؟
در مورد وبکم هایی که جدا از رایانه خریداری میکنید باید گفت که همگی آنها دارای میکروفون هایی هستند که درون آنها تعبیه شده است. به عبارت بهتر، همه ی وبکم های USB عرضه شده، از ارزان گرفته تا گران، و با هر یک از کیفیت های تصویربرداری 4K، FHD، SD و غیره درون خود میکروفون هم دارند. بنابراین وقتی آن را به پورت USB رایانه وصل می کنید در واقع دو دستگاه ورودی را متصل و فعال مینمایید: یک دوربین و یک میکروفون.
برای امتحان کردن دوربین وبکم خود می توانید از منوی Start در سیستمعامل ویندوز 10 خود گزینهی Camera را انتخاب نمایید. همچنین برای امتحان کردن و کار با میکروفون وبکم خود نیز می توانید از منوی Start گزینه ی Setting و سپس گزینه ی System را انتخاب کنید و در مرحله ی بعد روی گزینه ی Sound کلیک نمایید. در صورتی که دستگاههای ورودی صوتی دیگری نیز وجود داشته باشد، در اینجا قادر خواهید بود میکروفون داخلی را به عنوان دستگاه ورودی برگزینید. با این کار چنانچه صحبت کنید متوجه میشوید که یک سطح سنج ساده نوسانات صدای شما را نشان می دهد.
در حالی که اکثر وبکم ها دارای یک میکروفون داخلی هستند، مواردی هم وجود دارد که به منظور بالا بردن کیفیت صدا، دو میکروفون داخلی در وبکم به کار گرفته می شود. در اغلب موارد با نگاهی اجمالی به بسته بندی محصول متوجه خواهید شد که وبکم مورد نظر چه تعداد میکروفون دارد و هر کدام از چه نوع میکروفون هایی هستند. برای خرید وب کم از سایت بروزکالا میتوانید به فروشگاه اینترنتی مجموعه مراجعه فرمایید.
آیا استفاده از وبکم جانبی جوابگو است؟
تکنولوژی ساخت پیشرفته ای که در این وبکم ها و میکروفونهایشان پیاده سازی شده است، باعث شده تا کیفیت صدای دریافتی توسط آنها بسیار مناسب باشد و در هر سطحی که فعالیت می کنید، خاطر شما را از این بابت آسوده نماید. با وجود اینها، چنانچه بخواهید محل میکروفون خود را به منظور بهبود کیفیت صدا تغییر دهید، ملزم خواهید بود که وبکم را جابه جا کنید؛ بنابراین ممکن است زاویه ی تصویربرداری شما نیز به حالتی نامناسب تغییر کند. برای پیشگیری از بروز این مشکل، میکروفونی که به صورت داخلی روی وبکم نصب نشده باشد، انتخاب بهتری است.
آیا در صورت استفاده از وبکم به هدست نیاز خواهید داشت؟
افراد بسیاری هستند که با توجه به حرفه و حوزه ی فعالیتشان، ممکن است به تکنولوژی بسیار قدرتمندی برای ضبط صدای خود احتیاج داشته باشند. یکی از گزینه هایی که پیش روی این افراد قرار دارد، همانطور که اشاره کردیم، تهیه ی هدستی است که یک میکروفون بسیار قدرتمند روی آن نصب شده باشد. در ادامه به مزایا و معایب استفاده از این هدستها میپردازیم.
مزایای استفاده از هدست
چنانچه بخش عمده ی کاری که انجام می دهید به صحبتها و ضبط صدایتان تکیه دارد، بهره گیری از یک هدست خوب می تواند بهترین کیفیت صدا را برای شما به همراه داشته باشد. چرا که هنگام استفاده از هدست، ازآنجاکه میکروفون کاملاً نزدیک به دهان شما قرار می گیرد، صدای شما به طور طبیعی بلندتر از اکثر صداهای پس زمینه شنیده خواهد شد.
همچنین با توجه به اینکه اکثر هدستها دارای فناوری حذف نویز هستند، می توانند برخی از صداهای ثابت محیط، مثل صدای فن را در پسزمینه کاهش دهند. به علاوه نزدیک بودن میکروفون هدست به دهان شما باعث میشود تا صدایتان حالت اکو پیدا نکند و واضحتر به گوش مخاطب برسد.
معایب استفاده از هدست
اگرچه به کارگیری یک هدست از لحاظ حفظ کیفیت صدا گزینه ی بسیار خوبی است، اما هنگام ارتباطات تصویری از طریق وبکم یک ایراد کلیدی به وجود میآورد و آن دیده شدن هدست شما توسط مخاطبانتان است. در مواردی که جلوهی بصری محتوایی که در حال تهیه ی آن هستید، برایتان اهمیت زیادی داشته باشد و لازم باشد که مخاطب شما را با ظاهری طبیعی ببیند، وجود یک هدست میتواند مشکل ساز شود.
نکته ی دیگر این است که هدست فقط می تواند صدای شخصی را که از آن استفاده میک ند، ضبط یا منتقل نماید. بنابراین اگر به طور مثال در یک جلسه ی گروهی باشید یا به هر طریقی لازم باشد که صدای چند نفر ضبط گردد، هدست این کار را برای شما انجام نخواهد داد.
عملکرد میکروفون های جانبی چگونه است؟
به طور کلی اگر میکروفون داخلی لپتاپ یا وبکم جانبی برای شما جوابگو نیست و ضمناً نمی خواهید از هدست هم استفاده نمایید، چند انتخاب دیگر برای شما باقی است. چنانچه مجبور هستید در حال ضبط صدا و تصویر مدام جابه جا شوید، میتوانید یک میکروفون بیسیم به کار بگیرید. این میکروفونها را میتوان به طور مثال روی یقهی لباس وصل نمود و اطمینان داشت که صدای گوینده با بالاترین کیفیت ضبط خواهد شد.
همچنین اگر پشت میز می نشینید، می توانید یک میکروفون رومیزی تهیه کنید و از امکانات آن بهره ببرید. این نوع از میکروفونها به ویژه برای جلسات گروهی و مواردی که نیاز است صدای چند نفر از جهت های متفاوت ضبط گردد، بسیار مناسب است. حسن این نوع از میکروفونها نسبت به میکروفون داخلی وب کمها در این است که مدارهای صوتی باکیفیتتری دارند و شما قادر خواهید بود بدون نیاز به تغییر زاویه ی تصویربرداری آن را در جای مناسب تعبیه کنید و با بهترین کیفیت صدای خود را ضبط نمایید.
خلاصه
اگرچه اکثر وبکم های موجود در بازار مجهز به میکروفون هستند، اما با این وجود کیفیت میکروفون از یک وبکم تا وبکم دیگر متفاوت است. چنانچه شما به دنبال وبکمی با یک میکروفون قابل قبول یا یک میکروفون جانبی مناسب هستید، مطمئن شوید که دستگاه مورد نظرتان به ویژگیهای حذف نویز و ضبط چند جهته ی صدا مجهز است. ویژگی حذف نویز، صداهای اضافی پسزمینه را فیلتر میکند. درنتیجه صدای شما واضحتر و دقیق توسط میکروفون دریافت میگردد. همچنین میکروفونهای چندجهته میتوانند صدای افراد را از هر سمت میکروفون که قرار گرفته باشند، با کیفیت ثابت دریافت نمایند.
سوالات متداول
آیا میتوان از یک وبکم دارای میکروفون داخلی استفاده کرد اما به جای میکروفون آن، یک میکروفون جانبی دیگر را به کار برد؟ یا به عبارتی میتوان میکروفون داخلی وبکم را غیرفعال کرد؟
بله. وقتی وبکمی که خودش دارای میکروفون داخلی است، به کامپیوتر شما متصل شود، میکروفون آن به عنوان یک دستگاه ورودی (ضبط) صدا شناخته میشود. اگر میکروفون جانبی دیگری (USB) را به رایانه وصل کنید، ورودی صوتی دیگری نیز به فهرست ورودیهای صوتی موجود اضافه خواهد شد. از همان مسیری که در بالا هم توضیح داده شد یعنی:
Start/Setting/System/Sound/Inputs/Manage Sound and Devices
شما قادر خواهید بود که انتخاب کنید کدام یک از این میکروفونها برای ضبط صدا به کار برده شوند. با انتخاب میکروفون جانبی وصلشده به عنوان میکروفون فعال، میکروفون داخلی خود وبکم غیرفعال میشود.
چگونه میتوان فهمید که یک هکر به وبکم یا میکروفون شما دسترسی پیدا کرده است؟ و چگونه میتوان جلوی آن را گرفت؟
در واقع راهی قطعی برای این امر وجود ندارد. از آنجایی که خود دوربین هیچ گزارش فعالیتی را ذخیره نمیکند، نمیتوانید با اطمینان بگویید که آیا شخصی در گذشته به آن دسترسی پیدا کرده است یا خیر. اگر هنگامی که شما مشغول کار با کامپیوتر خود هستید هکری از طریق وبکمتان به سیستم شما حمله کند و حواستان به دوربین باشد، با توجه به اینکه چراغ LED وبکمتان روشن میشود، میتوانید متوجه این موضوع بشوید. اما اگر حواستان در هنگام حمله به دوربین نباشد نمیتوانید متوجه شوید. گزارشهای فعالیت، فایلهای خراب و غیره ممکن است سرنخهایی در مورد نفوذ به شما بدهند. یک راهکار ساده برای مقابله با اینگونه حملات آن است که یک تکه کاغذ را روی لنز دوربین خود بچسبانید و فقط زمانی که قصد استفاده از آن را دارید، کاغذ را بردارید.
آیا مثل پوشاندن لنز وبکم، راه سادهای برای مسدود کردن میکروفون آن هم وجود دارد تا هکرها نتوانند از طریق آن نفوذ کنند؟
در همان بخشی که میکروفون پیشفرض دستگاه انتخاب میشود، میتوان میکروفون را غیرفعال هم نمود. اما اگر برایتان سخت باشد که هر بار هنگام استفاده میکروفون را دوباره فعال نمایید میتوانید از روش دیگری استفاده کنید. به این صورت که یک میکروفون معیوب را به سیستم متصل و آن را به عنوان میکروفون پیشفرض تنظیم کنید. این راهکار اگرچه قطعی نیست ولی میتواند تا حدی جلوی نفوذها را بگیرد زیرا ممکن است مهاجم بررسی نکند که آیا میکروفونهای دیگری در دسترس هستند یا نه و تصور کند که تنها یک میکروفون به سیستم وصل است. هنگام نیاز به میکروفون اصلی هم تنها کافی است هدفون معیوب را از برق بکشید. همچنین میتوانید با استفاده از مواد جاذب صدا مانند فوم، میکروفون خود را مسدود نمایید.
بیشتر بخوانید: نحوه اتصال وب کم به گوشی