هر ساله اپل در ماه سپتامبر سری جدید آیفونهای خود را معرفی میکند اما امروز در مراسم «Time Flies» خبری از پرچمداران نسل بعدی اپل نبود. با این وجود کوپرتینوییها امروز در کنار ساعت هوشمند Watch 6 و آیپد اِیر جدید، از چیپست A14 Bionic نیز رونمایی کردند.
چیپست A14 Bionic اولین تراشهی تولید شده با فناوری ساخت 5 نانومتری شرکت TSMC است که به مرحلهی تجاریسازی و عرضهی جهانی رسیده است. این چیپست در iPad Air جدید اپل مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین احتمالاً در آیفونهای بعدی اپل نیز شاهد چیپست A14 Bionic خواهیم بود و این پردازنده مسئولیت پردازش اطلاعات را در این سری گوشیها بهعهده میگیرد. با وجود اینکه رقبای اندرویدی اپل هنوز از چیپستهای 7 نانومتری بهره میبرند، این امر حداقل روی کاغذ آیفونهای بعدی اپل را نسبت به کهکشانیهای سامسونگ برتر جلوه میدهد.
پردازنده A14بایونیک قوی تر از همیشه
چیپست A14 Bionic دارای پردازنده مرکزی (CPU) 6 هستهای، پردازنده گرافیکی (GPU) 4 هستهای و موتور عصبی 16 هستهای (برای پردازشهای هوش مصنوعی) است. این چیپست تعداد سرسامآور 11.8 میلیارد ترانزیستور را در خود جای داده است.
موتور 16 هستهای عصبی اپل قادر است 11 تریلیارد عملیات در یک ثانیه انجام دهد و این موتور برای اولین بار با شتابدهندهی یادگیری ماشین در آیپد اِیر جفت شده است. نکتهی جالب اینجاست که اپل در مراسم امشب خود این پردازنده را بهجای مقایسه با A13 Bionic، با تراشهی قدیمیتر A12 مقایسه کرده است. اپل مدعی شد چیپست A14 نسبت به A12 بهبود عملکرد پردازشی 40 درصدی و بهبود عملکرد گرافیکی 30 درصدی را به ارمغان میآورد.
اما با توجه به اینکه پردازندهی A13 Bionic اپل حدود 20 درصد سریعتر از A12 است، میتوان تخمین زد چیپست A14 Bionic از نظر پردازنده مرکزی حدود 17 درصد و از حیث قدرت گرافیکی حدود 8 درصد نسبت به تراشهی A13 Bionic بهبود یافته است.
هرچند از نظر قدرت پردازشی چیپست جدید اپل نسبت به نسل قبلی خود تغییر چشمگیری نداشته اما انتظار میرود چیپست A14 Bionic از حیث مصرف انرژی بسیار کم مصرفتر از نسل قبلی خود باشد. این امر موجب میشود که انتظارات علاقهمندان از باتری گوشیهای سری آیفون 12 بسیار بالا برود.