اپل به شرکت دو تریلیون دلاری تبدیل شد

شرکت اپل یکی از بزرگان صنعت فناوری بوده که هر سال نسل جدیدی از محصولات دیجیتالی خود را معرفی می کند. اپل به اولین شرکت دو تریلیون دلاری در ایالات متحده تبدیل شده است. این اتفاق تنها دو سال پس از یک تریلیون دلاری شدن این کمپانی صورت گرفت. در حالی که اکثر کسب‌ و کارهای کوچک و بزرگ در تمام نقاط جهان به خاطر ویروس کرونا آسیب دیدند اپل توانست در در مدت 24 ماه یک تریلیون دلار به ارزش خود اضافه کند.

اپل اما اولین شرکتی در جهان نیست که به ارزش دو تریلیون دلار می‌رسد. شرکت نفت و گاز آرامکو در عربستان سعودی توانست در ماه دسامبر سال 2019 به یک شرکت دو تریلیون دلاری تبدیل شود. البته به دلیل کم شدن ارزش سهام آرامکو و بالا رفتن ارزش سهام اپل، در روز چهارم آگوست امسال اپل توانست به ارزشمندترین شرکت سهام عام جهان تبدیل شود.

ارزش هر سهم اپل به گزارش Financial Times از 467.77 دلار گذشت. البته ممکن است ارزش سهام اپل در آینده کم‌تر بشود. سهام اپل در سال 2020 حدود 50 درصد رشد داشته است؛ و این رشد فوق‌العاده با در نظر گرفتن شیوع جهانی ویروس کووید-19 بسیار عالی به نظر می‌رسد.

طبق گزارش وال استریت ژورنال، از ابتدای ماه ژوئن، هر هفته حدود 3.5 درصد به ارزش سهام اپل افزوده شده است. در ماه جولای سود سهام این شرکت 59.7 میلیارد دلار بوده است که نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته رشدی 11 درصدی را تجربه کرده است. مدیر عامل اپل تیم کوک نیز چندی پیش توانست به یک میلیاردر تبدیل شود.

علی‌رغم سود فوق‌العاده اپل و تبدیل شدن به یک شرکت دو تریلیون دلاری همچنان اپل با مشکلاتی نیز دست و پنجه نرم می‌کند؛ تحریم وی چت توسط ترامپ می‌تواند آسیبی شدید به فروش گوشی‌های آیفون در کشور چین بزند که با بی‌تفاوتی ترامپ روبرو شده است.

شرکت اپیک گیمز، سازنده بازی فورتنایت نیز از اپل به خاطر حذف این بازی از اپ استور از اپل رسما شکایت کرده است. این در حالی‌ است که اپل 360 میلیون دلار از این بازی درآمد کسب کرده بود.

حذف فورتنایت به دلیل تلاش اپیک گیمز برای دور زدن سیستم‌های پرداختی اپل اتفاق افتاد. مشکل اپیک گیمز و باقی شرکت‌هایی که به سیستم‌های پرداختی اپل اعتراض دارند برداشتن 30 درصد از پرداختی‌‌ها و درآمد یرنامه‌ها و بازی‌ها توسط اپل است.

البته اپل برنامه‌هایی برای ارائه خدمات اشتراکی جدید تا پایان امسال دارد و این نشان‌دهنده این است که سود اپل تنها به فروش گوشی‌های آیفون و سخت‌افزار بستگی ندارد و بخش نرم‌افزاری و خدمات مبتی بر وفاداری مشتریان نقش مهمی را در این زمینه ایفا می‌کنند.