طی سالیان اخیر تعداد قابلتوجهی از تولیدکنندگان اسمارتفون در راستای دستیابی به ایده طراحی نمایشگر تمامصفحه بدون هرگونه حاشیه، حفره یا برش تلاش میکنند. اما در این حوزه به سختی میتوان شرکتی مشهورتر و پرتلاشتر از سامسونگ را پیدا کرد. البته در کنار بیانیهها و تائیدیههای صادر شده از سوی غول فناوری کرهای؛ تحولات آینده تا حدودی نامشخص و مبهم بهنظر میرسیدند. در گذر زمان چند شخص خبرچین و منابع داخلی نزدیک به سامسونگ بارها به تلاشهای کمپانی جهت توسعه فناوری دوربین در زیر نمایشگر اشاره نمودند.
در واقع پس از حذف تدریجی حواشی اطراف نمایشگر هندستها و استفاده روزافزون از اسکنرهای اثرانگشت یکپارچه با نمایشگر، مشخصه دوربین در زیر صفحهنمایش تنها حلقه ارتباطی مفقود شده برای تحقق رویای هندست دارای نمایشگر کاملا تمامصفحه بهشمار میرفت. لذا پیشبینی بهکارگیری این فناوری انقلابی در یک گوشی فوق پیشرفته از خانواده گلکسی و مخفی شدن دوربین سلفی دستگاه از مقابل دیدگان کاربران کاملا طبیعی بهنظر میرسد.
علیرغم طرح شایعات فراوان پیرامون بهکارگیری این فناوری نوآورانه و احتمالا اجتنابناپذیر در هندستهای گلکسی نوت 20، گلکسی فولد 2، گلکسی S20، گلکسی نوت 10 و گلکسی S10، سامسونگ تصمیم گرفت تا بهرهبرداری از دوربینهای یکپارچه با نمایشگر را به زمان دیگری موکول نماید. اکنون پیش از طرح هرگونه شایعه پیرامون بهکارگیری احتمالی مشخصه مذکور در سری گلکسی S21 سامسونگ یک تحلیلگر با انتشار توئیتی تمامی امیدهای کاربران را نقش بر آب کرده است.
انتشار توئیتی شامل 6 کلمه، 20 کاراکتر و 3 رقم برای ناامید کردن میلیونها نفر از علاقهمندان به حوزه فناوری کفایت خواهد کرد. چنین اظهارنظری احتمالا کمی مبالغهآمیز بهنظر میرسد؛ اما راس یانگ پیشتر نیز طی رشته توئیتی با محوریت “گوشی جدید آینده گوگل با قابلیت اتصال 5G” اظهارات ناخوشایندی را از جانب طرفداران سرخورده سامسونگ دریافت نموده بود. اگرچه میزان صحت و سقم اظهارات و پیشبینیهای راس یانگ پیرامون اسمارتفون پیشرفته آینده سامسونگ احتمالا تا پیش از فوریه سال 2021 روشن نخواهد شد؛ اما دلایل گزارش شده برای چشمپوشی سامسونگ از چنین پیشرفت بزرگی کماکان کاملا قابلقبول بهنظر میرسند.
بسیاری از دلایل مطرح شده برای کاربران کاملا آشنا هستند. اساسا طی سالیان اخیر همزمان با طرح شایعات پیرامون به تعویق افتادن استفاده از این فناوری توسط سامسونگ به دلایل مشابهی اشاره شده است. بهعنوان مثال این فناوری هنوز برای بهکارگیری اولیه آماده نبوده و پیادهسازی آن هزینههای مضاعفی را بهدنبال خواهد داشت. بعلاوه با توجه به قیمت گزاف مواداولیه و بازدهی پایین این فناوری تعداد محدودی از تولیدکنندگان مایل به استفاده از آن هستند.
اگرچه شایعه مطرح شده پیرامون تلاش سامسونگ برای توسعه بومی پرچمدار گلکسی S21 ابدا مایه تعجب نیست؛ اما این کمپانی همواره میتواند بهدنبال کمک گرفتن از تولیدکنندهای متفاوت باشد. بهعنوان مثال کمپانی چینی BOE در جریان برگزاری کنفرانسی طی هفته جاری از نمونه اولیه دوربین زیر نمایشگر رونمایی کردد؛ اما مشخصات این محصول شامل رزولوشن فول اچدی پلاس و شفافیت 20 درصدی آن ابدا چشمگیر نبود. بنابراین نمایشگر مذکور با المان موردنیاز پرچمدار سامسونگ شباهت چندانی ندارد.
این پرسش فاقد پاسخی روشن است. این وضعیت برای دستگاهی که تا زمان رونمایی تجاری از آن حدودا 1 سال فاصله داریم؛ کاملا طبیعی بهنظر میرسد. با اینحال راس یانگ معتقد است که گلکسی نوت 21 5G (یا گلکسی نوت 30) احتمالا از این مشخصه بهره خواهد برد. مسلما در مقطع کنونی کلیه اظهارات صرفا جنبه حدس و گمان داشته و بر اساس غریزه افراد یا نقشههای راه پیشین محصول مطرح میشوند. در واقع مشکل اصلی این است که اکنون ما با یک فناوری بسیار چالشبرانگیز سروکار داریم. این تکنولوژی از نقطهنظر ابزاری نیز فاقد مزایای متعدد است. عرضه یک اسمارتفون بدونحاشیه، بدون ناچ و فاقد حفره یقینا جذاب و نوآورانه بهنظر میرسد؛ اما آیا نمایشگرهای فعلی سامسونگ واقعا برای کاربران آزاردهنده هستند؟
حتی با فرض تحقق چنین سناریویی نیز کماکان به کاربران توصیه میشود که تا زمان اطمینان یافتن سامسونگ از عملکرد مطلوب دوربین نامرئی یکپارچه با نمایشگر منتظر بمانند و از خریداری نمونه تجاری اولیه این فناوری نوظهور خودداری نمایند. یقینا بهکارگیری این فناوری قیمتگذاری پایه گلکسی S21 5G را به میزان قابلتوجهی افزایش خواهد داد.
بههرحال در مقطع کنونی بایستی به صحت و سقم کلیه اخبار و شایعات مطرح شده پیرامون پرچمدار آینده سامسونگ با دیده تردید نگاه کرد. اکنون تا موعد رونمایی احتمالی از اسمارتفون گلکسی S21 یا S30 5G حدودا 6 ماه زمان باقیمانده است؛ لذا برای هرگونه اظهارنظر پیرامون این محصول هنوز بسیار زود است.