شرکت گوگل به تازگی سه گوشی هوشمند خود را باتوجه به گزارش قبلی رونمایی کرد. اسمارتفون هایی که همگی میان رده هستند و دارای طراحی شبیه به نسل پیشین پیکسل می باشند. نخستین محصول گوگل پیکسل 4A نام دارد که پیش سفارش آن از هماکنون با قیمت 349 دلار آغاز شده است. این گوشی هوشمند از بیستم آگوست (30 مرداد) روانه بازار خواهد شد. دومی محصول گوگل پیکسل 5 است که از شبکه ارتباطی 5G پشتیبانی میکند و در پاییز عرضه خواهد شد. سومین محصول نیز نسخه مجهز به 5G گوشی پیکسل 4A است که در پاییز و با قیمت 499 دلار به فروش خواهد رسید.
به عبارت دیگر گوگل در مراسم معرفی یک گوشی جدید خود، از دو مدل دیگر نیز نام برد که در آینده روانه بازار خواهند شد. بدون شک فاصله معرفی گوگل پیکسل 4A تا عرضه آن به بازار زیاد است که گوگل یکی از دلایل آن را شیوع ویروس کرونا میداند.
گوشی های سری پیکسل 5
رونمایی امروز گوگل از این دو گوشی هوشمند تنها محدود به تصویر بالا است. اگر بخواهیم چربیانی را از تصویر استخراج کنیم میتوانیم بگوییم گوشی هوشمندی که در رنگ مشکی مات و در سمت راست صفحه قرار دارد مربوط به پیکسل 4A 5G است. گوشی سمت چپ نیز که اندازه کوچکتری دارد همان پیکسل 5 گوگل است.
گوگل تنها اعلام کرده است که پیکسل 5 در پاییز روانه بازار میشود و از فناوری 5G پشتیبانی می کند. این شرکت همچنین کشورهایی که پیکسل 5 در آنها به فروش خواهد رسید را اعلام کرده است. در این لیست کشورهای آمریکا، کانادا، انگلیس، ایرلند، فرانسه، آلمان، ژاپن، تایوان و استرالیا مشاهده میشود. مدیر محصولات گوگل اعلام کرده است که طی ماههای آینده جزییات بیش تری از این اسمارتفون منتشر خواهد شد.
به نظر میرسد گوگل امسال تحت فشار اپراتورها قرار گرفته است تا گوشیهای خود را حتما با پشتیبانی از فناوری 5G روانه بازار کند. البته این موضوع موجب افزایش قیمت این گوشیها خواهد شد. به عنوان مثال نسخه مجهز به 5G گوگل پیکسل 4A با 150 دلار افزایش قیمت مواجه شده است. البته این افزایش قیمت صرفا مربوط به استفاده از این فناوری ارتباطی نیست و گفته میشود این مدل از نمایشگر بزرگتری استفاده میکند.
سری محصولات گوگل پیکسل همیشه محصولات بحث برانگیزی در بین گوشیهای اندرویدی محسوب میشدند. در واقع گوگل هرساله پرچمدارانی را روانه بازار می کند که از شانس بالایی برای موفقیت برخوردار نیستند. به عنوان مثال پیکسل 4 عمر باتری فاجعهباری داشت که یک نقطه ضعف بسیار بزرگ محسوب میشود. البته نقطه قوت محصولات سری پیکسل را میتوان دوربین آنها دانست.
هنوز نمیتوان تاریخ خاصی را برای عرضه گوگل پیکسل 5 و پیکسل 4A 5G اعلام کرد. با این حال از آنجا که گوگل نتوانسته است گوشی پیکسل 4a را از نظر زمانی به موقع آماده کند. همچنین مشکلات ایجاد شده توسط ویروس کرونا تولیدات شرکتی مثل اپل را نیز با اختلال مواجه کرده است. از این رو انتظار میرود عرضه گوگل پیکسل 5 در اواخر پاییز صورت بگیرد.
پیکسل 4ای
پیکسل 4a از یک بدنه پلاستیکی استفاده میکند که برای این رده قیمتی محصولات گوگل به یک روال تبدیل شده است. این گوشی از یک دوربین اصلی استفاده میکند که درون ماژول مربعی شکل قرار گرفته است و با یک فلاش LED همراهی میشود. این دستگاه از یک اسکنر اثر انگشت در بخش پشتی استفاده میکند. در لبه سمت راست آن میتوانیم کلیدهای پاور و تنظیم حجم صدا را مشاهده کنیم.
گوگل پیکسل 4a از نمایشگری 5.81 اینچی از نوع اولد استفاده میکند. وضوح تصویر این نمایشگر 2340 در 1080 پیکسل است و نسبت تصویر آن 19.5 به 9 است. این نمایشگر از نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتز پشتیبانی میکند.
پیکسل 4a از نمایشگری دارای حفره استفاده میکند که این گوشی را به نخستین محصول گوگل با چنین ویژگی مبدل کرده است. در این حفره یک سنسور 8 مگاپیکسلی سونی IMX355 با دیافراگم f/2.0 و پشتیبانی EIS قرار گرفته است.
دوربین اصلی نیز یک سنسور 12.2 مگاپیکسلی سونی IMX363 است که دیافراگم آن f/1.7 و اندازه پیکسلهای آن 1.4 میکرومتر است. از جمله سایر ویژگیهای آن میتوان به تشخیص فاز با پیکسل دوگانه، OIS و EI اشاره داشت. این گوشی هوشمند توانایی فیلمبرداری با وضوح 4K و در نرخ 30 فریم برثانیه را دارد. برای ضبط ویدیوی آهسته نیز میتوانیم وضوح 1080p و نرخ 120 فریم در ثانیه را شاهد باشیم.
این گوشی از تراشه اسنپدراگون 730G استفاده میکند که با 6 گیگابایت رم LPDDR4X و 128 گیگابایت حافظه داخلی UFS 2.1 همراهی میشود. باتری مورد استفاده در این گوشی هوشمند 3140 میلیآمپر ساعت ظرفیت دارد و در استفاده معمولی تا 24 ساعت پاسخگو است. شارژ این باتری از طریق درگاه USB-C و با قدرت 18 وات انجام میشود.
گوگل پیکسل 4a از اندروید 10 استفاده میکند. گوگل اعلام کرده است که این گوشی سه سال پشتیبانی نرمافزاری دارد. از این رو انتظار میرود آپدیت اندروید 11، اندروید 12 و اندروید 13 را نیز دریافت کند. برای کسب جزئیات بیشتر به وب سایت گوگل مراجعه کنید.