نور آبی موبایل کورتان می‌کند!

بروز کالا - وقتی فناوی بلای جان کاربران می شود

پژوهشگران در دانشگاه تولدو در امریکا دریافته‌اند که قرار گرفتن درازمدت در معرض نور آبی تولید مولکول‌هایی سمی را در سلول‌های حساس به نور چشم برمی‌انگیزد که می‌تواند باعث تحلیل رفتن لکه زرد در شبکیه چشم (دژنراسیون ماکولا)- عارضه‌ای غیرقابل علاج که بینایی مرکزی را مختل می‌کند، شود.

نور آبی که طول موج کوتاه‌تر و انرژی بیشتری نسبت به سایر رنگ‌های نور دارد، می‌تواند به‌تدریج باعث آسیب رساندن به چشم‌ها شود.

دکتر آجیت کاروناراتن، استادیار بخش شیمی و بیوشیمی دانشگاه تولدو دراین‌باره گفت: «ما به‌طور مداوم در معرض نور آبی هستیم و قرنیه و عدسی چشم نمی‌توانند این نور را جذب کنند یا بازتاب دهند.
چرا نور آبی خطرناک است؟
بروز کالا
او می‌گوید: «تأثیر نور آبی بر بینایی با آسیب رساندن به شبکیه چشم مسئله شناخته‌شده است. تجربه ما توضیح می‌دهد چگونه این آسیب رخ می‌دهد و ما امیدواریم یافته‌ها ما ایجاد درمان‌هایی برای کند کردن روند تحلیل رفتن لکه زرد شبکیه چشم بینجامد.»

دژنراسیون ماکولا در میان افراد در دهه‌های ۵۰ و ۶۰ زندگی شایع‌تر است و به از دست عمده توانایی بینایی می‌انجامد.این بیماری درنتیجه از بین رفتن گیرنده‌های بینایی یعنی سلول‌های حساس به نور در شبکیه است.

تحلیل رفتن لکه زرد شبکیه چشم (دژنراسیون ماکولا) مربوط به سن با مختل کردن دید مرکزی می‌تواند فعالیت‌هایی مانند خواندن و شناخت صورت‌ها را مشکل کند.سلول‌های گیرنده نوری در شبکیه چشم نیاز برای حس کردن نور و رساندن پیام به مغز نیاز به مولکول‌هایی به نام رتینال دارند.
بروز کالا
این پژوهشگران دریافتند که قرار گرفتن در معرض نور آبی باعث می‌شود زنجیره‌ای از واکنش‌ها به راه بیفتد که به ایجاد مولکول‌های سمی در سلول‌های گیرنده نوری منجر می‌شود.آنان می‌گویند اگر نور آبی به رتینال بتابد، این مولکول پیام‌رسان قرار گرفته در غشای سلول حل می‌شود و سلول گیرنده نوری می‌میرد.

به گفته آن‌ها سمیت ناشی از رتینال با تابش نور آبی می‌تواند هر سلولی را بکشد.این دانشمندان همچنین دریافتند مولکولی به نام آلفا- توکوفرول، یک ماده آنتی‌اکسیدان طبیعی یافت‌شده در چشم و بدن، مانع از مردن سلول‌های شبکیه می‌شود، اما نمی‌تواند در افراد سالمند یا افراد دچار اختلال دستگاه ایمنی این حفاظت را ایجاد کند.
برای محافظت از چشمانمان در برابر نور آبی چه کنیم؟

دکتر کاروناراتن برای محافظت چشم‌ها در برابر اثرات نور آبی توصیه می‌کند که افراد در محیط بیرون عینک آفتابی به چشم بزنند که می‌تواند هم پرتوهای ماورای بنفش و هم نور آبی را فیلتر کند و از استفاده از صفحه‌نمایش تلفن همراه و تبلت‌ها در تاریکی خودداری کنند.